Dome slatki dome
NATJECANJE U ČEPINU

5th Croatian APBT show: Skok udalj, uvis, penjanje...
Objavljeno 30. svibnja, 2018.
Same discipline izuzetno su atraktivne, u što su se mogli i uvjeriti brojni posjetitelji koji su ostali zadivljeni viđenim

Na terenu Kinološkog društva Čepin održan je 5th Croatian APBT show u zajedničkoj organizaciji KD-a Čepin i Kluba sportskih bulldoga. Riječ je sportskom natjecanju nešto drukčijem od klasičnih izložbi i utakmica po programima sportske radne kinologije.

Discipline u kojima su se psi natjecali bile su skok udalj, skok uvis, penjanje po zidu, vuča saonica, A prepreka, utrka na traci i vuča tereta. Natjecanje je bilo međunarodnog tipa i sudjelovali su natjecatelji iz cijele Hrvatske te gosti iz Italije, Bugarske, Mađarske, Srbije, Slovenije i Slovačke.

- Ovo je prvo natjecanje ovakvog tipa održano na našem području. Bilo je više pasmina zastupljenih na ovoj priredbi, ali su svakako prevladavali psi tipa bull zbog svojih fizičkih predispozicija za ovakve vrste sportskih aktivnosti. Ovo je natjecanje osim sportskog i edukativnog tipa na kojem vlasnici pasa tipa bull razmjenjuju znanje i iskustvo, a same discipline su izuzetno atraktivne, u što su se mogli i uvjeriti brojni posjetitelji koji su ostali zadivljeni viđenim. Također je jedan od ciljeva kroz treninge i natjecanja ljudima pokazati koliko psi tipa bull mogu postići i kakvi psi mogu biti kada ih se pravilno odgaja i usmjeri na pravilno iskorištavanje njihova potencijala te srušiti predrasude o njima kao opasnim psima i dati im priliku da se prikažu u pravom svjetlu kakvi zapravo jesu - saznajemo od Zorana Gotića, voditelja manifestacije.

Na terenu KD-a Čepin pokraj vodotornja u Čepinu i dalje se nastavljaju aktivnosti i treninzi ovog tipa. O terminima i treninzima zainteresirane obavještavaju preko FB stranice KD-a Čepina i stranice KSB Osijek, a za sve detaljnije informacije i upite može se obratiti Zoranu Gotiću. J.Kn.

Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

DIZAJN: KOMFOR UZ MALE ZAHVATE

Pripremite se za ugodno opuštanje

INSPIRACIJA PRIRODOM

Boje i uzorci uz motive cvijeća

Najčitanije iz rubrike