Osijek
ŽUPANIJA POMAŽE S POLA MILIJUNA ČETIRI LAG-A

Zajedničkim snagama do značajnijeg projekta
Objavljeno 29. svibnja, 2018.

Četiri Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, Karašica, Strossmayer i Baranja dobili su potporu od 500.000 kuna za djelovanje od Osječko-baranjske županije. O tome i projektima u suradnji sa Županijom razgovarali su čelnici LAG-ova na koordinacijskom sastanku s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem, dožupanom Petrom Lagatorom te novim pročelnikom Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavkom Marjančevićem i njegovim suradnicima u Osječko-baranjskoj županiji. Predstavnici LAG-ova zahvalili su Županiji na potpori, a Anušić je podsjetio da su LAG-ovi osnivani još kada su na raspolaganju bili pretpristupni europski fondovi, radi povlačenja novca iz EU-a. Dodao je kako je to sufinanciranje LAG-ova naznaka u kojem smjeru i s kojim planovima s LAG-ovima ide Županija.

Marjančević je kazao kako je jučerašnji sastanak bio prva njegova koordinacija LAG-ova s područja Županije.

- Želja nam je bila vidjeti u kojem smjeru nastavljamo suradnju i pomoć LAG-ovima, koje držimo izuzetno bitnim faktorom ruralnog razvoja. Želimo da LAG-ovi međusobno surađuju i da napravimo neki projekt od interesa za Osječko-baranjsku županiju, koji može prerasti kasnije i na čitavu regiju. Postoji dosta područja za suradnju, primjerice za proizvode koji vežu sva četiri područja gdje je osnovni proizvod vino, zatim kulen i drugi mesni proizvodi... Suradnja je moguća i kroz mjere ruralnog razvoja koje možemo zajednički provoditi. Vidjeli smo da predstavnici LAG-ova imaju ideje kao i mi u Županiji - kazao je Marjančević, vjerujući da će uskoro iznjedriti značajniji projekt.

O sredstvima koje LAG-ovima daje Županija, Marjančević je kazao kako su ona izuzetno važna jer LAG-ovima pomažu da premoste određena razdoblja do dobivanja sredstava za svoje poslove, koje odrađuju iz mjera ruralnog razvoja. D. Pejić

Možda ste propustili...

POČETNA CIJENA 30 TISUĆA KUNA

Nema ponuda za paviljon Gradski vrt

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDNA KLINIKA U KBC-U

U godini dana naprave četiri milijuna analiza

2

VELIKA STOPA BOLOVANJA U DJEČJEM VRTIĆU

Sindikat: “Neposlušni” su izloženi zlostavljanju

3

VRHUNAC VODENOG VALA U OSIJEKU OČEKUJE SE U NEDJELJU

U samo dva tjedna, Drava je narasla za gotovo četiri metra