Osijek
ŽUPANIJA POMAŽE S POLA MILIJUNA ČETIRI LAG-A

Zajedničkim snagama do značajnijeg projekta
Objavljeno 29. svibnja, 2018.

Četiri Lokalne akcijske grupe Vuka - Dunav, Karašica, Strossmayer i Baranja dobili su potporu od 500.000 kuna za djelovanje od Osječko-baranjske županije. O tome i projektima u suradnji sa Županijom razgovarali su čelnici LAG-ova na koordinacijskom sastanku s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem, dožupanom Petrom Lagatorom te novim pročelnikom Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavkom Marjančevićem i njegovim suradnicima u Osječko-baranjskoj županiji. Predstavnici LAG-ova zahvalili su Županiji na potpori, a Anušić je podsjetio da su LAG-ovi osnivani još kada su na raspolaganju bili pretpristupni europski fondovi, radi povlačenja novca iz EU-a. Dodao je kako je to sufinanciranje LAG-ova naznaka u kojem smjeru i s kojim planovima s LAG-ovima ide Županija.

Marjančević je kazao kako je jučerašnji sastanak bio prva njegova koordinacija LAG-ova s područja Županije.

- Želja nam je bila vidjeti u kojem smjeru nastavljamo suradnju i pomoć LAG-ovima, koje držimo izuzetno bitnim faktorom ruralnog razvoja. Želimo da LAG-ovi međusobno surađuju i da napravimo neki projekt od interesa za Osječko-baranjsku županiju, koji može prerasti kasnije i na čitavu regiju. Postoji dosta područja za suradnju, primjerice za proizvode koji vežu sva četiri područja gdje je osnovni proizvod vino, zatim kulen i drugi mesni proizvodi... Suradnja je moguća i kroz mjere ruralnog razvoja koje možemo zajednički provoditi. Vidjeli smo da predstavnici LAG-ova imaju ideje kao i mi u Županiji - kazao je Marjančević, vjerujući da će uskoro iznjedriti značajniji projekt.

O sredstvima koje LAG-ovima daje Županija, Marjančević je kazao kako su ona izuzetno važna jer LAG-ovima pomažu da premoste određena razdoblja do dobivanja sredstava za svoje poslove, koje odrađuju iz mjera ruralnog razvoja. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike