Autoglas
NOVOST SA SJEVERA NJEMAČKE

Hamburg uvodi zabranu prometa za dizelaše
Objavljeno 29. svibnja, 2018.

Hamburg kao prvi grad u Njemačkoj krajem svibnja uvodi zabranu prometa starijim vozilima s dizelskim motorima na nekima od svojih prometnica. “Ograničenja za promet dijelovima dviju prometnica u Hamburgu, koje je gradski Senat donio 2017., mogu stupiti na snagu”, priopćila je uprava Hamburga. Zabrana se odnosi na dijelove dviju prometnica u središtu grada u ukupnoj duljini od oko 2,3 kilometra. Zabrana vrijedi za sva vozila s dizelskim pogonom koja nemaju najnoviju ekološku oznaku.

U Hamburgu je registrirano oko 260.000 vozila s dizelskim motorom, od čega samo 96.000 ispunjava najviše ekološke kriterije. Grad - savezna pokrajina Hamburg time implementira odluku Ustavnog suda donesenu krajem veljače ove godine. Ustavni sud tada je na primjeru gradova Stuttgarta i Duesseldorfa odlučio da gradovi, kao krajnju mjeru u postizanju sniženja vrijednosti dušikovih oksida, mogu uvesti i zabrane prometa. Prije nekoliko dana je i Europska komisija pred Europskim sudom protiv Njemačke podigla tužbu zbog neučinkovitosti u smanjenju vrijednosti dušikovih oksida u gradovima.

Njemačka politika i automobilska industrija već se mjesecima spore oko mehanizama za rješenje problema. Njemačka vlada se, kako bi se spriječile šire zabrane prometa dizelskih vozila, zauzimaju za mehaničke promjene na starijim vozilima, čime bi bili ispunjeni ekološki standardi. Automobilska industrija odbacuje takve promjene smatrajući ih preskupima te inzistira na promjeni softvera na vozilima.H

Možda ste propustili...

KINEZI ULAŽU U POSAO S ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Kinezi pojačavaju suradnju s Rimcem

ZBOG ODLIČNE ORGANIZACIJE SUZUKI DRIVING DAYSA

Ivica Škojo primio priznanje iz ruku vlasnika kompanije Suzuki