Autoglas
PREMIJERA: CITROËN C5 AIRCROSS

Sinonim za udobnost u Hrvatsku stiže 2019.
Objavljeno 29. svibnja, 2018.
Novi C5 Aircross ističe se među SUV vozilima fluidnim oblikom i grafičkim elementima

Citroën je prošlog tjedna otkrio europsku izvedbu novog SUV C5 Aircrossa, koji je usklađen s posljednjim modelima Citroëna. Nakon C3 Aircrossa koji je ostvario pravi komercijalni uspjeh s više od 70.000 prodanih vozila, C5 Aircrossa lansiranog u Kini i već prodanog u 35.000 primjeraka, te C4 Aircrossa otkrivenog krajem travnja na Salonu automobila u Pekingu, Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofenzivu otkrivajući europsku inačicu C5 Aircross.

Novi SUV C5 Aircross dugačak je 4,50 metara i ističe se među SUV vozilima fluidnim oblikom s naglaskom na jakim prepoznatljivim grafičkim elementima poput Airbumpa, kotača velikog promjera 720 mm, udaljenosti od tla 230 mm, te naglašenih uzdužni krovnih nosača. Interijer odmah daje dojam prostranosti i zaštite s komandnom pločom, obujmljujućim sjedalima čija povišena pozicija daje osjećaj dominacije nad cestom, širokom središnjom konzolom i toplim materijalima. Citroën C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 kombinacija vanjskih personalizacija uz sedam boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i tri paketa Color koji obuhvaćaju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbumpu, na donjem dijelu prednjih vrata i na krovnim nosačima. Također, dolazi s pet ambijenata unutrašnjeg uređenja.

Novi C5 Aircross izuzetno je udoban, a tu su i dvije glavne inovacije, ovjes s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort. Krasi ga jedinstvena modularnost u segmentu, tri individualna stražnja sjedala, klizna, preklopiva i podesiva po nagibu te obujam prtljažnika Best in Class u rasponu od 580 do 720 litara.

U skladu sa svojim vremenom i opremljen TFT digitalnom instrument-pločom od 12,3’’ i dodirnim zaslonom od 8’’, novi C5 Aircross raspolaže s 20 sustava za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, druga razina sustava autonomne vožnje, druga razina opremljenosti, kao i sa šest tehnologija za povezivost. Iznimno je poveziv, nudi bežični punjač ili ConnectedCAM Citroën. Opremljen je učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim mjenjačem EAT8. Novi C5 Aircross bit će prvi model Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine.

Na hrvatskom će se tržištu C5 Aircross komercijalizirati početkom 2019. Proizvodit će se u tvornici Rennes - La Janais u Francuskoj.

- Vrlo sam ponosna što predstavljam novi SUV C5 Aircross proizveden u Rennesu u Francuskoj, a koji je namijenjen prodaji u više od 92 zemlje diljem svijeta. Riječ je u SUV-u nove generacije koji upotpunjuje nedavno obnovljenu gamu Citroën koju krasi dizajn, udobnost i modularnost. Novi SUV C5 Aircross nova je perjanica Citroëna i ključna poluga za njegov međunarodni rast u svijetu - rekla je Linda Jackson, glavna izvršna direktorica Citroëna.

Pripremio: Milan BUGARIĆ
GOLEMA INVESTICIJA U SUV SEKTOR

Osluškujući očekivanja kupaca koji se ne žele odreći praktičnost zbog izgleda, Citroën investira u SUV teritorij, pravi međunarodni fenomen koji predstavlja četvrtinu prodaje diljem svijeta. Marka dodaje naglašenom karakteru siluetu s novim iskustvom boravka u vozilu. Citroën demonstrira svoju sposobnost da potvrdi, osim svog jedinstvenog identiteta, udobnost kao referencu utirući put novoj generaciji SUV-a nadahnutog kupcima.

Duljina: 500 mm

Širina: 1840 mm

Visina: 1670 mm (s krovnim nosačima)

Međuosovinski razmak: 2730 mm

Udaljenost od tla: 230 mm

Promjer kotača: 720 mm

Obujam prtljažnika: d 580 do 720 l i do 1630 l s preklopljenim sjedalima

2019.

novi će SUV C5 Aircross stići i u hrvatske autosalone

30

kombinacija vanjske personalizacije nudi novi C5 Aircross

Možda ste propustili...

KINEZI ULAŽU U POSAO S ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Kinezi pojačavaju suradnju s Rimcem

SPECIJALNA SERIJA

SUV Peugeot 3008 Crossway