Sport
TREĆA HNL "ISTOK": BSK DO POVIJESNOG USPJEHA

Bjelobrđani potvrdili drugoligaški status
Objavljeno 28. svibnja, 2018.

Bila je to zaslužena pobjeda Bjelobrđana kojom su potvrdili budući drugoligaški status! Uvodno aktivniju igru domaći su zamalo konkretizirali već u četvrtoj minuti kada je Ištvanićev prizemni udarac sa 16 metara u lijevi kut belišćanski vratar paradom obranio.

Gostujući je vratar, s istim bjelobrdskim igračem, izašao pobjednikom i šest minuta kasnije obranivši udarac iz blizine nakon što je Ištvanić prošao nekoliko crvenih. Belišćani su se potom oslobodili pritiska i u 31. minuti zaprijetili preko Jakovčevića čiji je udarac s 15 metara završio preko grede. Četiri minute kasnije Popović je pobjegao belišćanskoj zadnjoj liniji, ali mu je Marin Stanić obranio završni udarac. U nastavku akcije lopte se domogao Ištvanić dodavši ulijevo do Pačara koji je prizemno ubacio na prvu vratnicu, a Brlić pogodio bliži kut - 1:0. Pet minuta kasnije isti je domaći napadač mogao udvostručiti prednost, ali je Ištvanićev centaršut zdesna glavom, s nekoliko metara, od zemlje prebacio preko grede.

Iako su i u nastavku Bjelobrđani bili poduzetniji partner, ipak je prva ozbiljnija situacija bila pred njihovim vratima. U 60. minuti Paulić se s 25 metara odlučio na udarac i zamalo promašio desni kut. Gvozdenović je u 65. minuti izborio slobodan udarac na 16 metara koji je u vratarev kut snažno šutirao Žaja, a M. Stanić paradom kratko odbio do natrčalog Ištvanića kojemu je belišćanski vratar obranio udarac. Dvije minute iza toga Ištvanić je prošao po desnoj strani i zatim s 12-13 metara šutirao preko grede. Belišćani su potom uložili napore kako bi izjednačili, ali im je u 85. minuti Eling zapečatio sudbinu pogodivši sa 16 metara desni donji kut - 2:0. Minutu potom Ištvanić je izbio ispred Marina Stanić koji je paradom sačuvao mrežu, ali je u sudačkoj nadoknadi vremena Popović pogodio lijevi donji kut za konačnih - 3:0.

Dražen LEKŠAN
BSK                3  (1)
BELIŠĆE        0

BIJELO BRDO - Igralište BSK-a. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja: 300. Sudac: Denis Plantosar (Darda) 7. Strijelci: 1:0 Brlić (35), 2:0 Eling (85), 3:0 Popović (90). Žutih i crvenih kartona nije bilo

BSK: Ilinčić 6,5, Žaja 6, Majtanić 6,5, Gvozdenović 6,5, Brlić 7 (od 74. Jakšić -), Pačar 7 (od 79. Dragojević -), Meter 7, Eling 7, Ištvanić 7,5, Periša 6 (od 46. Šileš 6), Popović 7.

BELIŠĆE: M. Stanić 7,5, V. Stanić 6, Lacković 6, Milić 6, Poljak 5,5 (od 46. Rajić 5,5), Mandić 6, Paulić 7, Jakovčević 6,5 (od 72. Jelić -), Pilj 6,5, Blažević 6, Smajo 5,5 (od 56. Magić 5,5).

IGRAČ UTAKMICE: MARIN IŠTVANIĆ (BSK).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike