Sport
ROLAND GARROS

Ivo već napustio turnir, Martić opet protiv Wang
Objavljeno 27. svibnja, 2018.

Prvi dan na pariškoj zemlji hrvatski tenisači i tenisačice upisali su polovičan uspjeh. Veteran, 39-godišnji Ivo Karlović, oprostio se od drugog Grand Slama sezone već na startu, dok je Petra Martić izborila nastup u 2. kolu Roland Garrosa.

Karlović je svoj 13. nastup na Roland Garrosu završio u prvom kolu, nakon što ga je u nedjelju pobijedio 20 godina mlađi Francuz Corentin Moutet sa 7:6 (7), 6:2, 7:6 (5). Karlović je zabio 26 as-servisa, ali ni to nije pomoglo. Ivo je u tie-breaku prvog seta imao vodstvo od 5:1, kasnije i set-loptu, ali to nije iskoristio i od tada su mu krenula kola nizbrdo. Ljevoruki Francuz dobio je prvi set, potom se razigrao i za Big Ivu više nije bilo spasa.

Petra Martić je pak bila uspješna, trenutačno najbolje rangirana hrvatska tenisačica je na startu turnira svladala Kineskinju Yafan Wang s lakih 6:2, 6:3. Martić će i u 2. kolu igrati protiv Kineskinje Wang. No, ne Yafan, nego Qing Wang, koja je u prvom kolu iznenadila 9. nositeljicu, 37-godišnju Amerikanku Venus Williams (6:4, 7:5).

Senzaciju je prvog dana priredila Ukrajinka Katerina Kozlova, 66. tenisačica svijeta, koja je šokirala i izbacila braniteljicu naslova, Latvijku Jelenu Ostapenko, pobijedivši sa 7:5, 6:3. Ostapenko je tako postala tek druga tenisačica u Open eri koja je kao braniteljica naslova poražena već u 1. kolu Roland Garrosa. Prije nje to je doživjela samo Ruskinja Anastazija Miškina 2005. godine. Latvijka je ustvari sama sebe pobijedila, napravila je čak 48 neforsiranih pogrešaka u dva seta, što je Kozlova itekako znala iskoristiti za svoju najveću pobjedu u karijeri. I. Li.

Možda ste propustili...

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike