Crna kronika
VELIKI POŽAR KOD ĐAKOVA

U potpunosti izgorjela velika farma pilića
Objavljeno 28. svibnja, 2018.

ĐAKOVO

U noći između subote i nedjelje zbila se najveća gasiteljska intervencija pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo u 2018. godini. U potpunosti je izgorjela dugogodišnja farma pilića između Đakova i prigradskog naselja Budrovci, a šteta je višemilijunska.

Kako neslužbeno doznajemo, farma je opremljena sustavom za detekciju požara koji se aktivirao, nakon čega su zabrinuti vlasnici pozvali vatrogasce. Vatrogasci DVD-a Đakovo u tom su trenutku već bili na putu prema požarištu, jer su plamen i dim bili toliki da su primijećeni i u samome gradu, u Splitskoj ulici koja je u širem središtu grada. Stoga je o požaru farme Centar 112, četiri minute prije poziva vlasnika, obavijestio građanin iz Splitske ulice koji je plamenu buktinju ugledao s balkona.

- Dojava o požaru farme pristigla je u 23.25 sati u VOC Đakovo. Objekt se nalazi uz prometnicu Đakovo - Budrovci. U potpunosti je izgorio objekt dimenzija 90 puta 12,5 metara i to u trenutku kada je bio spreman za prihvat novih pilića - kaže zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen. Dodaje da je požar gasilo 28 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila. Na intervenciji su sudjelovali vatrogasci DVD-a Budrovci, Đakovo i Satnica Đakovačka, što zorno govori o veličini intervencije.

Kako neslužbeno doznajemo, pretpostavka je da je do požara došlo zbog nepravilnosti na plinskom grijaču, i da je njegova iskra zapalila piljevinu. Objekt površine veće od 1100 četvornih metara izgorio je u potpunosti – popucali su zidovi, čelično krovište se 'izvitoperilo' zbog visoke temperature, a iskoristiv je, uvjetno rečeno, možda jedino pod i to zato što je betonski. Osim na objektu, požar je progutao i skupu opremu: grijalice, hranilice, kompjutorski sustav, videonadzor...

Neslužbeno doznajemo da je objekt bio u završnim pripremama za novi turnus pilića koji je objekt trebao napuniti danas, 28. svibnja, a zbog čega se objekt zagrijavao i opremao novom piljevinom i drugim za novi ciklus proizvodnje.

Suzana ŽUPAN

traje očevid

JOŠ SE NE ZNA UZROK POŽARA

TEHNIČKE INTERVENCIJE VATROGASACA DVD-a

I druge vatrogasne postrojbe u Slavoniji u subotu su imale nekoliko intervencija, većinom tehničke naravi. Zbog obilnih padalina u subotu, vatrogasci Belišća ispumpavali su vodu iz podruma kuće u Belišću. Istu intervenciju imali su i vatrogasci Donjeg Miholjca. Ispumpavali su vodu iz podruma i šahta u vrtiću i u osnovnoj školi. Vatrogasci Našica su, pak, skidali mačku iz oluka na kući te zbrinuli zmiju iz dvorišta obiteljskog doma u Našicama.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike