Regija
ANA CVITKOVIĆ-KOMESAROVIĆ:

Kvalitetu života u Županji ne bih mijenjala za Zagreb
Objavljeno 28. svibnja, 2018.

ŽUPANJA

Ana Cvitković-Komesarović, uspješna direktorica Lokalne agencije za razvoj Vjeverica i žena koja je u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući odlično pripremljenim EU i nacionalnim projektima, sa svojim timom u županjsku Posavinu donijela više od 55 milijuna kuna, Zagrepčanka je koja se nakon udaje za Drenovčanina odlučila napustiti posao u Uredu Vlade RH i iz metropole preseliti u Županju. Supruga i majka tri sina i kćerkice uspijeva uskladiti sve obveze i dokaz je da se može biti i majka i uspješna poslovna žena, a u svemu ima veliku potporu supruga Mate.

- Sa suprugom sam se upoznala tijekom studija 2001., u Zagrebu, dok je studirao na Poljoprivrednom, a ja na Ekonomskom fakultetu. Vjenčali smo se 2005. i ja sam s djecom živjela u Zagrebu, dok je on putovao na relaciji Zagreb - Drenovci, gdje se bavi poljoprivredom. Nakon četiri godine doselili smo se u Županju, sagradili kuću i ovdje stvorili svoj novi dom - priča nam Ana. Na odluku o preseljenju, kaže, utjecala je i procjena da upravo sektor poljoprivrede ima velike potencijale za rast i razvoj.

- Ni suprug ni ja nismo imali nikakve kontakte ni rodbine u Županji i odluka o doseljenju donesena je kao racionalna odluka, jer smo procijenili da grad ima dostupnu svu potrebnu socijalnu i drugu infrastrukturu koja omogućava kvalitetne životne uvjete od vrtića, škola te blizine s drugim većim gradovima, što omogućava dostupnost svim uslugama istovjetno životu u Zagrebu - ističe Ana.

Prije preseljenja radila je kao stručna savjetnica za gospodarstvo i socijalnu politiku u Uredu Vlade RH za socijalno partnerstvo, gdje je bila i koordinator za EU te aktivno sudjelovala u ukupnom procesu pripreme pristupa Hrvatske Europskoj uniji.

- Donošenjem odluke o preseljenju dala sam otkaz uvjerena da će moja stručna znanja biti tražena i na lokalnom tržištu, gdje ćemo stvoriti novi dom. To se pokazalo točnim i 2012. godine počela sam voditi Lokalnu agenciju za razvoj Vjeverica d.o.o., u Drenovcima, a svoje smo poslovanje proširili i na Grad Županju kroz provedbu projekta 2014. godine - pojasnila je. Smatra da je odluka o preseljenju iz središta Zagreba u Županju za njezinu obitelj i nju osobno dobra odluka.

- Kvalitetu života koju imamo ovdje ne bih mijenjala sa životom u Zagrebu. Ovdje ljudi nisu izgubili temeljne životne vrijednosti. Dapače, svojim jednostavnim životnim pristupom, gdje su obitelj i čovjek na prvome mjestu, izgradili su nabolje i mene kao osobu - rekla nam je Ana Cvitković-Komesarović. Marija Lešić Omerović

Direktorica LAR-a Vjeverica napustila je posao u Uredu Vlade RH

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

Najčitanije iz rubrike