Regija
NOVI REKORD PARK-ŠUME JANKOVAC

Stigao 10 000. posjetitelj
Objavljeno 27. svibnja, 2018.

ORAHOVICA

Park prirode Papuk postao je možda i najpoželjnije odredište kontinentalne Hrvatske. S nešto više od 7000 posjetitelja 2017. godina do sada je bila najbolja, no u 2018. do sada je PP Papuk, odnosno Park-šumu Jankovac, posjetilo više od 10 000 posjetitelja. Prošli je tjedan Jankovac zabilježio desettisućitog posjetitelja - Saru Horak iz Daruvara.

- Prateći aktivnosti Parka na društvenim mrežama, odlučila sam prvi put posjetiti Jankovac, čija me ljepota doista zaintrigirala. Ugodno sam iznenađena dočekom i Papuk će preporučiti svima koji požele odmor provesti u netaknutoj prirodi – rekla je Sara Horak. Prigodni dar Sari je uručio ravnatelj PP-a Alen Jurenac.

- Desettisućiti posjetitelj koji je dočekan u Park šumi Jankovac pokazatelj je kako zaštićena područja mogu znatno pridonijeti turizmu i razvoju lokalnih sredina u kojima se nalaze. Park ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi, a na upravi Parka je da omogući infrastrukturu i ponudu koja će dovesti u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode – rekao je Jurenac.

Najjači turistički adut Parka, Park-šuma Jankovac, posjećuju najviše domaći gosti, većinom školske ekskurzije. Od početka ove godine uvedeno je plaćanje pojedinačnih ulaznica, i to samo za područje Park-šume Jankovac, a cijena je simboličnih deset kuna. V. Grgurić

Možda ste propustili...

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike