Osijek
7. ROĐENDAN RIJEKE LJUBAVI

Grad donirao 35.000 kn
Objavljeno 28. svibnja, 2018.

Zabrinutost Štefice Čučak, predsjednice humanitarne udruge Rijeka ljubavi zbog neizvjesnosti podjele sljedećih paketa koje mjesečno Udruga dijeli svojim članovima, a što je istaknula u subotu prilikom obilježavanja sedme godine rada Udruge te Dana otvorenih vrata Udruga, istoga je dana odagnao gradonačelnik Ivan Vrkić. Naime, na obilježavanje sedam godina postojanja Udruge, organizirano na Trgu Ante Starčevića, došao je punih ruku i uručio bon od 35.000 kuna, a što je Čučak dočekala sa suzama radosnicama.

- Gradonačelnik je bio velikodušan te učinio veliko humanitarno djelo dodijelivši nam 35.000 kuna. Sad smo sigurni da ćemo uspjeti složiti pakete života, a sretna sam što sam i dan ranije potpisala ugovor i donaciju Osječko-baranjske županije za 25.000 kuna. Sad će nam nebo biti granica, također zahvaljujući i Regionalnoj razvojnoj agenciji koja nas prati pet godina i zahvaljujući kojoj je odobren EU projekt “Ublažavanje siromaštva” te ćemo pomoći djeci ne samo u odjeći, već i u školskom priboru – poručila je Čučak. U sedam godina, dodala je Čučak, kroz Udrugu su prošle tisuće socijalno ugroženih građana, a ona je izrazila nadu u bolju budućnost uz moto da se sve može kad se vrijedne ruke slože.

Vrijedne ruke volontera i ovaj su put razveselile brojne korisnike Udruge, a učinili su to i građani koji su imali priliku donirati potrepštine koje su potom podijeljene članovima. Njima, ali i svim ostalim građanima gradonačelnik Vrkić poručio je da se od početka godine u gradu otvorilo više od 350 novih pravnih subjekata, a što znači nova zapošljavanja, nova radna mjesta te početak borbe za zaustavljanje mladih da ne odlaze iz Osijeka.

- Grad Osijek izravno i neizravno ulaže u socijalne projekte i to s oko 100 milijuna kuna, što je petina proračuna. S jedne strane to je velik novac, a tragedija je što to uopće radimo. Ovdje sam došao javno zahvaliti Štefici Čučak, jer se silno trudi pomoći našim građanima – poručio je Vrkić. M. Mihelić

PJESMA, PLES, STIHOVI NA TRGU

Proslavu rođendana Rijeke ljubavi uveličali su Stjepan Jeršek Štef uz čije su tamburaške hitove zaplesali gotovo svi prisutni, a s nešto drukčijim repertoarom nastupio je i mladi glazbenik Andrej Dorić. Zaplesale su i mlade članice Plesnog studija “Shine”, dok je pravu silinu emocija izazvala osječka glumica Mira Perić Kraljik, recitirajući stihove Ujevićeve “Svetkovine ruža”. Program su vodila dobro poznata lica Slavonske televizije – Antonija Tomasović i Jelena Grgić.

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike