Regija
HVIDR-a ORGANIZIRALA KOMEMORACIJU

Počast poginulim braniteljima iz Župe Cabuna
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

CABUNA
Pod pokroviteljstvom Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, a na inicijativu njezina dopredsjednika Zvonka Goričkog, u Cabuni je održana komemoracija za poginule branitelje u Domovinskom ratu s područja Župe Cabuna.
Uz rodbinu poginulih branitelja, na komemorativnom skupu bili su predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz cijele Virovitičko-podravske županije. Oni su se okupili kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na mjesnom groblju u Cabuni, gdje su polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona odali počast poginulima Damiru Babuku, Branku Klepaču, Goranu Reščiću, Dubravku Tkalčecu i Siniši Amiđiću. Molitvu za sve hrvatske žrtve u Domovinskom ratu predvodio je cabunski župnik vlč. Valent Furjan.
Poslije odavanja počasti na mjesnom groblju, u cabunskom mjesnom domu nazočnima su se obratili načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat i predsjednik županijske Zajednice udruga i članova HVIDR-e i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš. Oni su istaknuli da se niti jedna hrvatska žrtva iz Domovinskog rata nikada neće zaboraviti.Petar Žarković
Dragutin Fišli

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike