Osijek
MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA

"Pokraj Drave tri su đerma stara"
Objavljeno 27. svibnja, 2018.

Tradicionalna 4. Međunarodna smotra folklora, „Pokraj Drave tri su đerma stara“ u organizaciji KUD-a „Josipovac“ te Fišijada u organizaciji NK „Radnik“ iz Josipovca okupila je velik broj sudionika i gostiju u subotu u Josipovcu.
Bogat i raznovrstan program započeo je u 16 sati kuhanjem fiša u Hrvatskom domu Josipovac, a iako su vremenske prilike nakratko zaprijetile, svečani mimohod kao središnji događaj ipak je održan. Tako su od Osnovne škole Josipvac do crkve Sv. Josipa prošli članovi domaćina, KUD-a Josipovac, potom HKUD-a „Harkanovci“ iz Harkanovaca, KUD-a „Neven“ iz Petrijevaca te HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Bačkog Brega.
- Zadovoljni smo što su naš program uveličali i gosti – izaslanik župana Osječko-baranjske županije Željko Kovačević, ali i predstavnici Vijeća MO Josipovac te predstavnici udruga i medija te mještana. Ovo je četvrta smotra i nadamo se dobroj suradnji i organizaciji i dogodine – poručio je tajnik KUD-a „Josipovac“ Marko Perković.
Kulturno-umjetnički program nastavljen je na ljetnoj pozornici Hrvatskog doma Josipovac, a u večernjim satima organizirano je veliko narodno veselje uz TS „Garavi“. M. Mihelić

Možda ste propustili...

TRI PRIČE OSJEČKIH ULIČNIH SVIRAČA

Vratio sam se glazbi jer mi je to u krvi

FLIPSOS, EKOINOVATIVNI PROIZVOD

Najbolji studenti putuju u Pariz

U OGRANKU DONJI GRAD GISKO-A

Izložba slikarskih radova “Eksperiment"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DIVOVSKI SUNCOKRET OBITELJI KUNA

Za samo tri mjeseca narastao do 3,5 metara!

2

PROJEKT VRIJEDAN GOTOVO ČETIRI MILIJUNA KUNA

Obnova Sakuntala parka počinje drugog dana srpnja

3

ZAPOČEO PROGRAM ‘’LJETNOG SPORTSKOG KAMPA SREDNJIKA 2018’’

Djeca uživaju u brojnim sportskim aktivnostima i druženju s vršnjacima

oglas