Regija
OD ORAŠJA DO TUZLE

Trka u sjećanje na 71 žrtvu Kapije
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

SLATINA
Članovi slatinske Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine Mario Kovač iz Virovitice i Goran Draksler iz Slatine te osječki maratonci Elvir Rakipović i Robert Kasumović, sudjelovali su na 4. memorijalnom maratonu Kapija 2018.
Riječ je o maratonu koji organizira Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba u spomen na tragični događaj poznat kao „Zločin nad tuzlanskom mladošću“. Naime, u vrijeme ratnih zbivanja u BiH, 25. svibnja 1995. nešto prije 21 sat, s planine Ozren srpske snage ispalile su granatu na poznato sastajalište mladih Kapija u Tuzli i tada je smrtno stradala 71 osoba prosječne starosti 24 godine, a ranjeno je čak 150 osoba.
U sjećanje na tu tragediju trči se 80 kilometara od Orašja do Tuzle. Prva dionica od Orašja do Srebrenika bila je duga 44, a druga od Srebrenika do Tuzle 36 kilometara. Maratonce su pratili bajkeri nekoliko moto-klubova, a u drugoj dionici maratoncima iz Hrvatske pridružili su se i maratonci iz tuzlanskih atletskih klubova. Po dolasku u Tuzlu, sudionici ovog memorijalnog maratona položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika nevinim žrtvama srbočetničkog zločina na Kapiji. Petar Žarković

Možda ste propustili...

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike