Sport
REGIONALNO OTVORENJE SPORTSKIH IGARA MLADIH

Okupilo se više od 10.000 djece
Objavljeno 25. svibnja, 2018.
SREMSKA MITROVICA - Više od 10.000 mališana iz Sremske Mitrovice, Novog Sada i okolnih mjesta okupilo se na otvaranju Sportskih igara mladih za sezonu 2018. Ovacije su krenule kad je s upaljenom bakljom Igara stigla mlada atletičarka AS Sirmium Sara Kiš u pratnji malih sportaša.
- Poruka koju svi zajedno šaljemo je olimpijska, važno je sudjelovati. Zdravlje djece, sport kao stil života, druženje u igri i širenje osmijeha i pozitivne energije u ovim Igrama znače mnogo više od pobjeda na sportskim terenima. Predivno je vidjeti ovoliko djece, oni su budućnost, istaknula je Ivana Jovanović, predsjednica Sportskih igara mladih Srbije.
Idejni osnivač Sportskih igara mladih Zdravko Marić, bio je vrlo zadovoljan jer ovo je prvi put da se središnje otvaranje za sve tri zemlje - Srbiju, Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu održava u Srbiji.
- Sjajno je vidjeti ovoliko djece u jednom malom gradu. To je potvrda da se Igre vole. Pobjednici će putovati u Beograd, a tko tamo bude u srpnju najbolji ostvarit će pravo sudjelovanja na međunarodnom finalu u Splitu, rekao je Marić.
U protokolarnom dijelu otvorenja okuplje su pozdravili gradonačelnik Vladimir Sanader i Ivana Jovanović, a nazočili su i Lazar Mirkić, ambasador BiH u Srbiji, Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih, Miloš Kovačević, savjetnik ministra u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Željko Tanasković i Uroš Savić, ispred Saveza za školski sport Srbije, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport  grada Sremska Mitrovica, Tihomir Gudić, izvršni direktor SIM, Dario Kožul, zamjenik regionalnog predsjednika Sportskih igara mladih, Mirza Bašinac, potpredsjednik SIM BIH, Nemanja Martin Atanasovski, menadžer tvrtke Coca Cola, Ivan Prtorić, direktor Podravka Srbija i mnogi drugi. Povodom velikog otvorenja u večernjim satima na trgu je organiziran i koncert Crvene Jabuke.Mario Kokaj
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike