Sport
DOBRO WORLD CUP

Srbić u finale bez “Možnika“
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Hrvatska će u finalu desetog po redu Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku imati sigurno četiri predstavnika i jednu predstavnicu. Najmanje, jer još uvijek u statusu prve pričuve svoj eventualni današnji nastup čekaju Aurel Benović i Ema Kajić. Nakon Roberta Seligmana, Filipa Udea i Tijane Tkalčec u četvrtak, u petak su plasman u finale ostvarili Tin Srbić i Anton Kovačević na preči.

Ulog i očekivanja od Tina Srbića bila su velika. Oko aktualnog svjetskog prvaka ove godine “gradila se priča“ i bilo bi šteta da je nedjeljno finale prošlo bez najboljeg hrvatskog sportaša u 2017. godini. Tin je bio na visini zadatka, bio je to njegov rutinski ulazak u finale. Neki su komentirali da je ušao na iskustvo, premda su Tinu tek 22. godine. No, njegovo kalkuliranje bilo je i zbog ozljede ramena. Unatoč tome, ostvario je najbolju ocjenu (14.067), kao i Cipranin Marios Georgiou, koji je imao niži start pa je u kvalifikacijama on označen kao prvoplasirani, dok je Tinu pripalo drugo mjesto.

- Start je bio 5,7, treneru sam rekao da ću izbaciti “Možnika“ (element nap.a), ovisno kako odradim tri kombinacije leta. Bilo je dobro, a onda sam počeo razmišljati o ramenu i kada sam počeo razmišljati počelo me boljeti, pa sam zbog toga odlučio da ne radim “Možnika“. Vježba je bila korektna, imao sam malo pogrešaka, ali zadovoljan sam s obzirom na situaciju s ramenom zadnjih tjedan dana. Bilo bi mi žao da me ozljeda spriječila da pokažem u nedjelju što mogu - rekao je Srbić.

U finalu ćemo vidjeti Antona Kovačevića koji se slično kao i Robert Seligman dan ranije provukao kroz ušicu igle. Bio je osmi s ocjenom 13.333.

- Vježba je bila dosta prljava, mogu ja to mnogo bolje. Sretan sam da sam ostao gore, da se vidimo u nedjelju i sretan sam što imam priliku pokazati da to mogu mnogo bolje - rekao je Kovačević.

U kvalifikacijama prvi put u Osijeku nastupile su i 16-godišnje Christina Zwicker i Tina Zelčić. Na gredi Zwicker je zauzela 14. (11.467), a Zelčić 15. mjesto (11.200). Zwicker je nastupila na parteru i zauzela 12. mjesto s ocjenom 11.700. K. Lacković

Raspored finala

SUBOTA (26. SVIBNJA)

17 sati: otvorenje

17.10 sati: parter (mušarci)

17.47 sati: preskok (žene)

18.28 sati: konj s hvataljkama (muškarci)

19.04 sata: dvovisinske ruče (žene)

19.42 sata: ruče (muškarci)

NEDJELJA (27. SVIBNJA)

14 sati: karike (muškarci)

14.36 sati: greda (žene)

15.18 sati: preča (muškarci)

15.53 sati: parter (žene)

16.34 sati: preskok (muškarci)

U finale na preči plasirali su se Tin Srbić i Anton Kovačević

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike