Sport
NK OSIJEK

U iščekivanju prvih pojačanja
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

U osječkom prvoligašu spremni su za ljetni prijelazni rok, tijekom kojeg žele ojačati momčad. Sezona je tek završila, pa konkretnih vijesti o pojačanjima još nema, ali neće proći previše vremena prije nego što one počnu stizati. Momčad je na odmoru do 10. lipnja, a kada ju trener Zoran Zekić bude ponovno okupio, lako je moguće da u svlačionici osvanu neka nova lica.

- Uvijek nam je intencija riješiti nove igrače što prije, ali znate i sami da pregovori ne idu uvijek glatko i onako kako bismo mi željeli. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da većinu pojačanja dovedemo do odlaska na pripreme u Austriju i tako olakšamo posao treneru Zoranu Zekiću. No prijelazni rok je dug i trebamo se naoružati strpljenjem. U ovom trenutku, kada je sezona tek završila, klubovi znaju postavljati i nerealne odštete za svoje igrače, pa je uvijek dobro malo pričekati da omekšaju - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Očekuje se kako će prometa biti i u suprotnom, izlaznom smjeru. Ima li ponuda za određene igrače?

- Ima, ali zasad je to još uvijek sve na usmenoj bazi. Osim toga, imamo mi određene ambicije na europskoj sceni pa ćemo pažljivo birati i trenutak u kojem ćemo biti spremni pustiti određenog igrača - otkriva Petrović.

Uglavnom, nije pitanje hoće li novih lica u Gradskom vrtu biti, nego kada će ona početi stizati. Skauting je obavljen odavno, a sad ide onaj teži dio, u kojem se treba postići razumna cijena za eventualnu odštetu, ali i za plaću igrača koje su bijelo-plavi naciljali. Imena ljudi koji su u najužem izboru Osijeka zasad su strogo čuvana tajna, a zna se i klupska politika oko transfera. Javnost će biti s njima upoznata tek kad posao bude obavljen do kraja. Dakle, i navijači će se trebati naoružati strpljenjem oko toga pitanja. D.Keler

Najčitanije iz rubrike