Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA

NEXE potvrđuje drugo mjesto
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Do kraja sezone rukometaši NEXE-a moraju odigrati još dvije utakmice. Bez obzira na to što se hrvatski derbi kod PPD Zagreba igra u posljednjem kolu, puno važnija utakmica predstoji im u nedjelju u našičkoj dvorani. NEXE će u 20 sati ugostiti zagrebačku Dubravu. Nedavno su “veprove”, koje vodi Vlado Šola, u polufinalu Kupa u Poreču “gromovi s Krndije” razbili 31:20. No, treba podsjetiti da je Dubrava svladala NEXE na svom terenu (26:25). Stoga, za potvrdu drugog mjesta i još jedne titule viceprvaka Hrvatske, NEXE-u je potrebna pobjeda od najmanje dva pogotka razlike. U redovima Našičana, stoga, vlada poslovični oprez.

- Lošije smo krenuli u sezonu, doživjeli ta dva poraza od Dubrave i Varaždina. Zato smo se malo pribojavali tog susreta u Poreču u Kupu. Igrali smo odlično - čvrsta obrana, agresivno. Oni su bili u prigodi samo pred kraj poluvremena, kada su došli na dva razlike. Početkom drugog poluvremena odvojili smo se i mirno priveli utakmicu kraju - prepričavao je Marin Šipić, koji je nedavno uvršten na širi popis Line Červara među kandidate za nastup u susretima protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Osijeku i Podgorici.

No, činjenica je da Dubravu u nedjelju NEXE mora pobijediti?

- Nakon one naše pobjede u Poreču, u to smo puno više uvjereni. Nedjeljna je utakmica s Dubravom najvažnija utakmica ove sezone. Osjećaj je sada drugačiji i žao mi je što protiv Dubrave i Varaždina u prvim utakmicama nismo igrali kao u Kupu. Pobjedom protiv Dubrave zaključili bismo prekrasnu sezonu, jer, ako pobijedimo, zadnja utakmica protiv PPD Zagreba stvarno ne bi ništa odlučivala. Pozivam, naravno, i naše vjerne navijače da dođu i podrže nas, kako bismo svi zajedno proslavili titulu viceprvaka i time osigurali i sljedeće sezone SEHA ligu - zaključio je Marin Šipić.

Susret u nedjelju počinje u 20 sati, a iz RK-a NEXE sve su navijače pozvali već u 18.30 u dvoranu, na piće dobrodošlice. S. Sobodić

Najčitanije iz rubrike