Sport
STOLNOTENISKO PH ZA MLADEŽ U OSIJEKU

Osječani u Zrinjevcu protiv ostatka Hrvatske
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Osječki stolni tenis vratio se u svoj nekadašnji dom, u dvoranu Zrinjevac. Zbog gimnastičkog spektakla u Gradskom vrtu “pingpongaši” Prvenstvo Hrvatske za juniore, juniorke, mlađe kadete i mlađe kadetkinje od petka do nedjelje odrađuju u Zrinjevcu, gdje se igra za komplet medalja u ekipnom i pojedinačnom dijelu natjecanju te u parovima.

Domaćin, STK Vodovod Osijek, ima velike želje i ambicije, u juniorskom dijelu boje kluba brane Mario Banek, Dominik Dražić, Tomislav Markotić i Mihael Lacković, a ta četvorka prema kvaliteti i dosadašnjim rezultatima ima velike izglede za medalju. Ne samo ekipnu, nego i pojedinačnu, ponajprije Banek koji je, uz Ivora Bana i Jakova Jakelića, prvi favorit državne smotre.

- Banek je jedan od favorita za medalju, ali natjecanje je vrlo kvalitetno, dosta je tu dobrih stolnotenisača, tako da se ne može ništa unaprijed prognozirati - kazao je Alen Majić iz Vodovod Osijeka.

Među mlađim kadetima osječke uzdanice su Larisa Meter, Nina Kovač, Katarina Perković, Ana Jerković i Ivan Ehman, a vrlo teško je reći koliko mogu daleko dogurati među najboljima u Hrvatskoj.

Natjecanje u Zrinjevcu u subotu počinje u 9.30, i traje do kasnih popodnevnih sati, a isti je raspored i u nedjelju. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike