Objavljeno 25. svibnja, 2018.
U Ugostiteljsko-turističkoj školi Osijek u petak je, u sklopu projekta “Central Danube Tour”,
održana enogastronomska radionica kao svojevrstan “Mini master chief” na kojoj su se natjecali najbolji učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i Srednje strukovne škole iz Vinkovaca.
Riječ je o projektu koji Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje provodi u suradnji s partnerima: Osječko-baranjskom županijom, Autonomnom pokrajinom Vojvodinom, Gradom Ilokom i Dunavskim centrom za kompetenciju. Financiran u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija, projekt je fokusiran na brendiranje i razvoj turističke destinacije Srednjeg Dunava, a uz to nastoji ojačati sposobnosti turističkih dionika u razvoju destinacije, povećati i diverzificirati turističku ponudu te povećati vidljivost ponude destinacije Srednjeg Dunava.
- Na razini regije imamo odličnu gastronomsku tradiciju, ali zapaženo je da smo malo lošiji u suvremenoj prezentaciji i interpretaciji jela. Kako je enogastronomija jedan od turističkih proizvoda, u suradnji s timom “Taste of Croatia” organizirali smo radionice koje za cilj imaju jačanje kapaciteta i podizanje svijesti o važnosti primjene suvremenih trendova u kulinarstvu kao bitnih segmenata ponude doživljajnog turizma. Prve dvije radionice održane su u Osijeku i Vinkovcima, a danas se održava natjecanje između pet najboljih timova, gdje očekujemo zanimljiva jela. Sedam članova žirija odlučit će koji je tim bio najbolji, a najviše će se cijeniti kreativnost - rekla je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.
Projekt Central Danube Tour započet je u srpnju 2017., a trajat će do ožujka sljedeće godine. D. Miklić