Osijek
I OSJEČKI OGRANAK MATICE HRVATSKE ZA MEDIJSKU PISMENOST

Učenicima podijeljena “Mala
knjižica medijske pismenosti”
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

U povodu prvih Dana medijske pismenosti u Hrvatskoj, Ogranak Matice Hrvatske u Osijeku objavio je “Malu knjižicu medijske i jezične pismenosti” čiji su autori novinarka Glasa Slavonije Nefreteta Zekić Eberhard i doc. dr. sc. Borko Baraban.

Knjižica koja je ponajprije namijenjena učenicima osnovnih škola jučer je i predstavljena u osječkoj Osnovnoj školi Franje Krežme, gdje su domaćini bili učenici sedmih i osmih razreda, njihova profesorica hrvatskog jezika Margareta Zdelar i ravnateljica škole Jadranka Jurić. Svim učenicima darovane su knjižice, a autori su održali i kratko predavanje na kojemu su otkrili na što se mora obratiti posebna pozornost u konzumaciji medijskih objava, te načine na koje marktinške kampanje zlorabe medijske platforme.

Predsjednik Ogranka Matice Hrvatske Osijek Ivica Završki ovom je prilikom djecu upoznao i s radom same Matice, njezinim nastankom i poviješću, ali i današnjom ulogom edukatora i promicatelja hrvatske kulture i jezika. Recimo kako je knjižica podijeljena i učenicima sedmih i osmih razreda osječke OŠ Ivana Mihanovića, a ovo je izdanje inače tiskano donacijom i financijskom pomoću osječke komunalne tvrtke Tržnica d.o.o. Osijek. N. Z. Eberhard

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike