Osijek
VALCER CVIJEĆA I AURORA

Brevisice daruju dva koncerta u dva dana
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Vokalni ansambl Brevis održat će dva koncerta idući tjedan. Na prvome, naslovljenom Valcer cvijeća, u utorak, 29. svibnja, u 20.30 sati, u prekrasnom ambijentu Parka kralja Držislava, u koncertnom prostoru “kod Školjke”, nastupit će Mlađi zbor Brevis. Dirigentica zbora je Anja Papa, a klavirska pratnja Zvonimir Glibušić.

Spomenuti je prostor odabran zato jer je riječ o parku s najviše zasađenih cvjetova - njih čak 56​00, stoga će koncertni program sastavljen od skladbi posvećenih cvijeću biti prilog zbora Brevis toj impozantnoj ​cvjetnoj brojci. Na repertoaru su skladbe Adalberta Markovića, Franza Schuberta, Lovre Županovića, Felixa Mendelssohna, Johanna Friedricha Reichardta, Johna Ruttera i Petra Iljiča Čajkovskog.

U srijedu, 30. svibnja, s početkom u 20.30 sati, Arheološki će muzej ugostiti Vokalni ansambl Brevis koji će ondje održati premijerni koncert pod nazivom AURORA. Riječ je o skladateljskoj večeri, svjetski priznatog suvremenog skladatelja Eriksa Ešenvaldsa, u čijem se skladateljskom pismu spajaju tradicija inspirirana harmonijom njegovog latvijskog podrijetla s globalnim zborskim trendovima i ​harmonijskim slogmo. Djela Eriksa Ešenvaldsa do sada se u Hrvatskoj nisu značajnije izvodila, napose ne u obliku integralne izvedbe skladbi za ženski zbor, što je još jedan od razloga za dolazak na koncert.

Dirigentica je Vokalnog ansambla Brevis izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković, klavirski suradnik Davor Dedić, a solistice Anja Papa​ i Valentina Fridrich. U programu sudjeluju i glumci Anna Jurković i Gordan Marijanović te studenti Odsjeka za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku.

Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a za svu su zainteresiranu publiku besplatni. I.R.G.

Možda ste propustili...

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike