Osijek
ZRAČNA LUKA OSIJEK

Od 1. srpnja kreće linija Osijek - Köln
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Prvim letom u nedjelju, 1. srpnja, započinje prometovanje zrakoplovne tvrtke Eurowings na izravnoj liniji iz Kölna za Osijek i natrag. Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi) tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Airbus 319 kapaciteta od 144 putnika.

- Nova linija rezultat je naših napora u povezivanju Osijeka s udaljenijim europskim gradovima. Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da će uvođenjem navedene linije putnici iz Osijeka imati mogućnost za nastavak svojih putovanja prema čak 23 destinacije u osam zemalja Europske unije. Cijene karata za Köln su više nego povoljne i kreću se od 39,99 eura - istaknuo je Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek.

Osim tog leta, Zračna luka Osijek s kompanijom Eurowings od prošle godine ima uspostavljenu i liniju za Stuttgart s dvije rotacije tjedno (utorkom i nedjeljom), koja zbog odlične popunjenosti i velikog interesa putnika od ove godine postaje cjelogodišnja.

S kompanijom Wizz Air prošle je godine uspostavljena cjelogodišnja linija prema Baselu, a od 25. ožujka, odnosno od početka ljetne sezone letenja, s dvije je povećana na tri tjedne rotacije, uz dosadašnje ponedjeljkom i petkom, dodan je i let srijedom.

- Dakle, već sada možemo potvrditi tri cjelogodišnje međunarodne linije, što je u odnosu prema prošloj godini, kada smo imali samo jednu, značajan iskorak. Blizu smo postavljenog cilja za ovu godinu, a to su četiri cjelogodišnje međunarodne linije. Naglašavam da smo tijekom cijele godine, u suradnji sa zrakoplovnom kompanijom Trade Air, iz Osijeka dobro povezani s domaćim destinacijama - Zagrebom, Splitom, Dubrovnikom, Rijekom i Pulom, a krajem ožujka ta povezanost je povećana izravnim linijama prema Splitu i Dubrovniku zrakoplovnom kompanijom Croatia Airlines.

Zračna luka Osijek planira ove godine udvostručiti broj putnika u odnosu prema prošloj, kada su zabilježena 43.373 putnika.

- Želim napomenuti da smo svjesni želja i potreba stanovnika našeg gravitirajućeg područja za uvođenjem i drugih zapadnoeuropskih destinacija, posebice s low-cost kompanijama, tako da naši napori svakodnevno idu u tom smjeru. Nadamo se da ćemo uz daljnju podršku Grada i Županije te napore realizirati i ispuniti očekivanja naših putnika i onih koji će to tek postati - zaključio je Davor Forgić.

Dario KUŠTRO

1.

srpnja započinje prometovanje na liniji za Köln, cijena od 39,99 eura

Možda ste propustili...

U KULTURNO-RAZVOJNOM CENTRU OPĆINE BILJE

Izrada kozmetike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana