Osijek
ZRAČNA LUKA OSIJEK

Od 1. srpnja kreće linija Osijek - Köln
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Prvim letom u nedjelju, 1. srpnja, započinje prometovanje zrakoplovne tvrtke Eurowings na izravnoj liniji iz Kölna za Osijek i natrag. Predviđene su dvije rotacije (povratni letovi) tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Airbus 319 kapaciteta od 144 putnika.

- Nova linija rezultat je naših napora u povezivanju Osijeka s udaljenijim europskim gradovima. Svaka nova linija, osim putnika koji dolaze i odlaze u posjet svojim prijateljima i rodbini, stvara nove mogućnosti za razvoj turizma i gospodarstva u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj regiji. Važno je naglasiti da će uvođenjem navedene linije putnici iz Osijeka imati mogućnost za nastavak svojih putovanja prema čak 23 destinacije u osam zemalja Europske unije. Cijene karata za Köln su više nego povoljne i kreću se od 39,99 eura - istaknuo je Davor Forgić, direktor Zračne luke Osijek.

Osim tog leta, Zračna luka Osijek s kompanijom Eurowings od prošle godine ima uspostavljenu i liniju za Stuttgart s dvije rotacije tjedno (utorkom i nedjeljom), koja zbog odlične popunjenosti i velikog interesa putnika od ove godine postaje cjelogodišnja.

S kompanijom Wizz Air prošle je godine uspostavljena cjelogodišnja linija prema Baselu, a od 25. ožujka, odnosno od početka ljetne sezone letenja, s dvije je povećana na tri tjedne rotacije, uz dosadašnje ponedjeljkom i petkom, dodan je i let srijedom.

- Dakle, već sada možemo potvrditi tri cjelogodišnje međunarodne linije, što je u odnosu prema prošloj godini, kada smo imali samo jednu, značajan iskorak. Blizu smo postavljenog cilja za ovu godinu, a to su četiri cjelogodišnje međunarodne linije. Naglašavam da smo tijekom cijele godine, u suradnji sa zrakoplovnom kompanijom Trade Air, iz Osijeka dobro povezani s domaćim destinacijama - Zagrebom, Splitom, Dubrovnikom, Rijekom i Pulom, a krajem ožujka ta povezanost je povećana izravnim linijama prema Splitu i Dubrovniku zrakoplovnom kompanijom Croatia Airlines.

Zračna luka Osijek planira ove godine udvostručiti broj putnika u odnosu prema prošloj, kada su zabilježena 43.373 putnika.

- Želim napomenuti da smo svjesni želja i potreba stanovnika našeg gravitirajućeg područja za uvođenjem i drugih zapadnoeuropskih destinacija, posebice s low-cost kompanijama, tako da naši napori svakodnevno idu u tom smjeru. Nadamo se da ćemo uz daljnju podršku Grada i Županije te napore realizirati i ispuniti očekivanja naših putnika i onih koji će to tek postati - zaključio je Davor Forgić.

Dario KUŠTRO

1.

srpnja započinje prometovanje na liniji za Köln, cijena od 39,99 eura

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike