Regija
NAŠIČKI PUHAČKI ORKESTAR

Našao se novac, idu na smotru
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

NAŠICE

Članovi puhačkog orkestra Gradske glazbe ipak će se natjecati na državnoj smotri, koja će se održati 9. lipnja u Novom Vinodolskom. Njihov odlazak na završnicu natjecanja, unatoč velikim pripremama i uspješnom regionalnom rezultatu, zbog nedostatka novca bio je upitan, s obzirom na to da troškovi samog putovanja, ali i cijele organizacije nisu niski. No priča ipak ima sretan završetak. Uz pomoć dobrih ljudi i sponzora, među kojima je i Grad, novac je skupljen i članovi puhačkog orkestra ići će na državno natjecanje.

- Uspjeli smo zatvoriti financijsku konstrukciju i uz pomoć sponzora osigurati 10.500 kuna. Mislim da smo to zaslužili našim napornim i marljivim radom. Zahvaljujem svima koji su prepoznali vrijednost predanog rada samog orkestra i članova Gradske glazbe i donirali novac te nam omogućili odlazak u Novi Vinodolski – kaže Ivan Krajačić, voditelj i dirigent puhačkog orkestra Gradske glazbe Našice.

Članovi orkestra odlazak na državno natjecanje osigurali su nastupom na 39. smotri orkestara Slavonije i Baranje početkom svibnja u Donjem Miholjcu, a na kojoj je sudjelovalo 11 orkestara.

Uz Gradsku glazbu Našice, koja je jedina iz Osječko-baranjske županije stekla pravo da se natječe s najboljim orkestrima Hrvatske, sudjelovanje na državnom natjecanju izborio je i puhački orkestar Glazbe Jakšić iz Požeško-slavonske županije. Našičani i Jakšićani jedini su Slavonci koji će braniti boje Slavonije i Baranje na državnom natjecanju.

Puhački orkestar Gradske glazbe Našice, koji djeluje od 1970., do sada je tri puta sudjelovao na državnom natjecanju. Posljednji put 1991., pa je odlazak na ovogodišnje državno natjecanje za orkestar, koji najvećim dijelom čine učenici osnovne i srednje škole, još važniji.S.Fridl

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike