Regija
ENERGETSKA OBNOVA

OŠ Mladost obnovila i četvrtu područnu školu
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

RAJSAVAC

Osnovna škola Mladost Jakšić je, u suradnji s Požeško-slavonskom županijom i njezinom Razvojnom agencijom PANORA, u veljači 2017. aplicirala projektni prijedlog energetske obnove škola na poziv Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja te dobila nepovratna sredstva. Ukupna vrijednost projekta Područne škole Rajsavac iznosi 465.192 kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 260.326 kuna, a ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač. Uspješnom prijavom na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja, osigurana je 112.031 kuna. Radovi na energetskoj obnovi uključivali su toplinsku izolaciju te zamjenu dijela vanjske stolarije. Sufinancirana je i nagibna rampa za osobe s invaliditetom. Radovima je ostvarena ušteda primarne energije od 56,93 posto i 61,50 posto toplinske energije godišnje. Zgrada je iz energetskog razreda E prešla u C.

Na završnoj konferenciji i proslavi što je desetero djece ponovno krenulo u svoju školu, ravnatelj Boško Obradović istaknuo je zadovoljstvo što će uskoro i peta područna škola biti uređena i energetski učinkovitija, te očekuje početak radova i na matičnoj školi u Jakšiću. Završetak radova pozdravili su i načelnik Općine Ivica Kovačević te župan požeško-slavosnki Alojz Tomašević.

Prigodnu priredbu priredili su učenici Područne škole Rajsavac sa svojim roditeljima koji su članovi HKUD-a Slavonija iz Jakšića. Sve nazočne i školske prostorije blagoslovio je jakšićki župnik, vlč. Tihomir Bilešić. AGM Kruna

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike