Objavljeno 25. svibnja, 2018.
Podravka će u Virovitici graditi sušaru za povrće, a povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će mrkvu, celer, pastrnjak, peršin, luk i krumpir za Vegetu. Sukus je to razgovora koji su održali predstavnici Podravke, uz direktora za proizvodnju Zdravka Dimača, s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom, načelnicima općina, kao i predstavnicima poljoprivrednih poduzeća s područja Virovitičko-podravske županije. I župan Andrović, kao i gradonačelnik Kirin, podcrtali su kako ovom projektu, koji će dati dodatan gospodarski zamah tom području, daju punu potporu. Kako se moglo čuti na sastanku, punu potporu projektu daje i Vlada RH, premijer Andrej Plenković, kao i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Povrtlari s područja Virovitičko-podravske županije proizvodit će kulture potrebne za Vegetu, a godišnje će biti potrebno oko 40.000 tona svježeg povrća, kako bi se dobilo oko 3500 tona sušenog. Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena za dvije godine. Time će se otvoriti nova radna mjesta (slična tvornica u Poljskoj zapošljava 120 ljudi, nap. a.), no ona će otvoriti vrata brojnim kooperantima s područja Virovitice, kao i Virovitičko-podravske županije.V. Grgurić
Tvornica bi u Virovitici trebala biti završena za dvije godine