Mozaik
U GALERIJI “KAZAMAT”

Filmska RUNDA traje do 27. svibnja
Objavljeno 26. svibnja, 2018.

Treće izdanje Filmske runde, revije hrvatskih kratkometražnih filmova u Osijeku, počelo je u petak i traje do nedjelje, 27. svibnja 2018. Na reviji posjetitelje očekuje bogat filmski i popratni program, a sve je počelo izložbom "Na rubu fotografije" u galeriji "Kazamat" i dvjema domaćim premijerama osječkih autora Edgara Njarija i Tonija Baloga u sklopu Premijerne runde. Glavni program, osim već tradicionalnih blokova s kratkim nagrađivanim filmovima nastalima u profesionalnoj i studentskoj produkciji te predstavljanjem njihovih autora, donosi i zanimljivu perspektivu iz profesije snimanja.

U subotu se prvi put u Osijeku predstavljaju četiri izvrsna filma koja su snimili osječki autori i direktori fotografije različitih generacija u profesionalnim produkcijama. Tu se nalazi film “Marija”, u kojemu je direktor fotografije Luka Matić, a režiju potpisuje Juraj Primorac, “Sve bih ostavio ovdje” osječkog autora Ivana Faktora, “Siguran let” redatelja Alda Tardozzija, u kojemu je direktor fotografije Filip Tot, te “Iza lica zrcala” redateljice Katarine Zrinke Matijević u kojemu je direktor fotografije Vjeran Hrpka.

Filmska runda realizira se kroz revijske (projekcije kratkih hrvatskih filmova svih rodova, predstavljanje i razgovori s gostujućim autorima, paneli, radionice) i izvanrevijske aktivnosti (retrospektivne projekcije, predstavljanje i gostovanje mladih filmskih autora i njihovih filmova i filmske radionice za mlade). Cilj programa je aktualiziranje audiovizualne djelatnosti u gradu Osijeku, promocija hrvatskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva kroz predstavljanje autora i njihovih radova te razvoj publike kroz diskusiju i radionice. T. K.

PROGRAM FILMSKE RUNDE

Subota, 26. svibnja, galerija Kazamat

17.30: PANEL (60')

18.30: FOKUS PROFESIJA: SNIMANJE (105')

20.30: FESTIVALSKA RUNDA

22.00: DJ MAX

Nedjelja, 27. svibnja, galerija Kazamat

11.00: DJEČJA RUNDA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike