Osijek
SVEČANO U OŠ MLADOST OSIJEK

Školi sa Sjenjaka 37 godina je tek!
Objavljeno 24. svibnja, 2018.
Uz pjesmu i ples predstavljen je cjelogodišnji projekt "Bicikl moj jedini”, a od jeseni OŠ Mladost postaje i "Škola za život"

Prepuno je djece, smijeha i pjesme u četvrtak u popodnevnim satima bilo dvorište osječke Osnovne škole Mladost koja je proslavila svoj 37. rođendan. Jedna od najvećih osječkih osnovnih škola smještena na Sjenjaku, trenutačno broji 477 đaka, a ističe se u mnogo čemu – uključena je u brojne projekte na lokalnoj i državnoj razini.

- Završavamo uspješan projekt s Carnetom u sklopu kojega smo postali e-škola, Centar smo izvrsnosti za područje znanosti u gradu Osijeku, daroviti učenici uključeni su u projekt "Ja rastem". Od jeseni ćemo pak biti jedna od dvije osječke osnovne škole uključene u eksperimentalni program "Škola za život", što govori da je naše kvalitete prepoznalo i Ministarstvo obrazovanja – kaže ravnatelj Josip Jukić, prof. Za Dan škole u dvorištu su prezentirali što su to radili čitavu godine kroz školski projekt "Bicikl moj jedini."

- Prezentacijom projekta pokazujemo da brinemo i o zdravstvenoj komponenti naših učenika – potaknuli smo ih na boravak na svježem zraku i bavljenje sportom. Prošli tjedan otvorili smo i učionicu na otvorenom – jedinstvenu u našem gradu – istaknuo je Jukić. U projektu su sudjelovali svi učenici, učitelji i nastavnici škole. Ovisno o predmetu provodile su se brojne zanimljive aktivnosti – biciklijade, proučvanje povijesti bicikala, pisanje kratkih pjesmica i sastava o biciklima, učenje o prednostima vožnje biciklima. A sve su te aktivnosti zabilježene u sklopu nastave informatike.

- Pratili smo tijek rada naših skupina u projektu i napravili smo konačni reklamni video tijeka projekta o biciklu – kaže Blanka Cikovac, prof. informatike. Uz roditelje, bake, djedove, učitelje i nastavnike, školi je njezin dan čestitao i Boris Piližota, dogradonačelnik grada Osijeka, njezin nekadašnji učenik.

- Emotivno sam vezan uz školu, jer sam bio među prvim generacijama učenika. Danas je OŠ Mladost suvremena škola, u čijem je središtu pozornosti odgojno i obrazovno ispunjen i zadovoljan učenik. To se vidi ne samo u kvalitetnom osnovnoškolskom obrazovanju, nego i u pretpostavkama koje stvara za cjeloživotno obrazovanje – poručio je Piližota. Uz pjesmu, recitacije, ples i druženje, slavilo se do večernjih sati.

Jasenka PEJAKOVIĆ
POHVALE POMOĆNICE MINISTRICE

Za Dan škole OŠ Mladost, u koju će od jeseni sjesti čak čitav razredni odjel prvašića više, posjetila je i Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja. “Drago mi je čuti da roditelji prepoznaju potencijal eksperimentalnog programa. Ministarstvo obrazovanja financira kupnju eksperimentalnih nastavnih materijala za 1., 5. i 7. razred osnovne škole i 1. razred srednje škole. Isto tako opremamo školu, podižemo profesionalne kompetencije učitelja i svih koji rade u školi, tako da će biti u potpunosti spremni već u srpnju, a do rujna fantastično spremni za provedbu programa”, istaknula je Kralj.

Najčitanije iz rubrike