Sport
BEZ IZRAVNOG SUKOBA

Videonadzorom se traži tko je bacio baklju na policajca
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Iako je nogometna utakmica finala Kupa između Dinama i Hajduka, održana u srijedu u Vinkovcima, prošla bez izravnog sukoba navijačkih skupina, kao i bez narušavanja stanja sigurnosti u samom gradu, epilog je jedan ozlijeđeni policajac. Naime, u 66. minuti nogometne utakmice zapaljen je veći broj baklji koje su potom bacane na teren, a jedna baklja pogodila je policajca interventne jedinice policije te ga lakše ozlijedila.

- Sporni događaj u kojemu je ozlijeđen policijski službenik i dalje je predmet kriminalističkog istraživanja, a kako je stadion bio pokriven videonadzorom, snimke se pregledavaju kako bi se utvrdili svi sudionici događaja i njihova odgovornost - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Osim ozljeđivanja policajca, nije bilo incidenata uoči i nakon odigravanja utakmice, kako u samom gradu, tako i na širem gradskom području.

No, tijekom kontroliranog ulaska navijača na tribine nogometnog stadiona HNK-a Cibalia policija je ipak izdvojila 36 osoba. Zbog alkohola i vrijeđanja policajaca podnesene su 44 prekršajne prijave. S. Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike