Sport
CIBALIA NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

Zbog čega HNS kalkulira s objavom izdavanja licenci?
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Očekivanja da će se konačna odluka o licenciranju klubova koji nisu dobili licencu u prvom krugu objaviti nakon odigrane finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa, nisu se ostvarila. Bar ne do završetka pisanja ovoga teksta još nismo doznali što je odlučilo “drugostupanjsko tijelo”. Cibalia je i dalje "ni na nebu ni na zemlji." S obzirom na zauzimanje posljednjeg mjesta na tablici, sljedeće sezone trebali bi igrati u drugoligaškoj konkurenciji, ali ako ne dobiju licencu, onda se vinkovački klub spušta u trećeligašku konkurenciju. Bude li doista tako, moći ćemo zaključiti kako vinkovački klub od postojanja valjda nije skliznuo na niže grane. Kalkulacije i “informacije” oko objave konačne odluke različite su. S jedne strane pretpostavlja se da su u HNS-u čekali “smirivanje strasti” nakon završetka finala Kupa, kako ne bi dodatno podizali tenzije ionako visoke zbog animoziteta između dva kluba koja su igrala finale. S druge strane, što se mnogi nadaju, a navijači Cibalije najviše, pretpostavlja se da je Cibalia dobila dodatni rok da podmiri obveze prema igračima i da nakon toga ipak dobije licencu za drugoligaško nadmetanje. S kakvim informacijama raspolaže predsjednik Cibalije Josip Kuterovac glede dobivanja konačne licence.

- Koliko je meni poznato, objava konačne odluke Komisije za žalbe trebala bi biti danas (petak, 25. svibnja). Ja i dalje očekujem pozitivan ishod dobivanja licence i kako ćemo sljedeće godine igrati u Drugoj hrvatskoj ligi - kratko nam je odgovorio predsjednik Kuterovac koji je ovih dana imao pune ruke posla s organizacijom utakmice finala Kupa, ali i s pronalaženjem sredstava kako bi igračima koji su prijavili Cibaliju na arbitraži bar isplatili dio sredstava i tako udovoljili za odgodom isplate ostatka dugovanja.

Zanimljivo, u vrijeme pisanja ovog teksta stranice HNS-a i Hrvatske Telekom Prve lige bile su blokirane pa se informacija preko toga kanala kojim HNS komunicira s javnosti nije mogla pronaći. Neki su mediji već presudili kako se Cibalia seli u treću ligu. No, pričekajmo službenu objavu Komisije za licenciranje HNS-a. A. Grgić

Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini