Osijek
“VRAPCINGEJL” U DJEČJEM KAZALIŠTU BRANKA MIHALJEVIĆA

“Paroščići” premijerno izveli svoj prvonagrađeni mjuzikl
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Udruga “Paroščići” u suradnji s Osnovnom školom Tenja u srijedu je u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića premijerno izvela mjuzikl “Vrapcingejl”. Riječ je o prvonagrađenom mjuziklu na ovogodišnjem Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u Zagrebu, a treba napomenuti kako je to druga godina zaredom da ova glazbena skupina odnosi prvu nagradu.

- “Paroščići” su ekipa od desetero djece iz OŠ Tenja od kojih ni jedno ne pohađa glazbenu školu, tako da za njih ovaj mjuzikl znači čistu ljubav prema igri i stvaranju. U slobodno vrijeme s njima dosta radim, vodim kampove i na taj je način nastala sinergija između mene i njih, koja je rezultirala i nagradama, na koje smo ponosni. Glazbu sa mnom potpisuje Tomislav Jambrešić, a na kostimima i scenografiji radila je kolegica s kojom radim u školi Silvija Škobić, tako da je to jedna školska ekipa, koja zajedno stvara i uživa o tome - poručila je skladateljica i autorica teksta Draženka Šebek, ravnateljica OŠ Tenja.

Treba naglasiti da pojedina djeca u mjuziklu imaju više uloga, karakterno oprečnih, koje su uspjela odglumiti, što se reflektira i na različit glazbeni žanr u songovima. Također, prije nepunih mjesec dana Paroščići su predstavljali Republiku Hrvatsku na Međunarodnom dječjem festivalu u Edirneu u Turskoj. D. Miklić

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike