Osijek
VESELA ATMOSFERA U OSNOVNOJ ŠKOLI “TIN UJEVIĆ”

Učenici se igrali pokvarenog telefona, lopova i žandara, školice, gumi-gumi, dan-noć...
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

U Osnovnoj školi “Tin Ujević” Osijek udruga “Biti bolji” u četvrtak je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga u veseloj atmosferi održala posljednji od četiri susreta s djecom koje su organizirali tijekom travnja i svibnja.

Kao projekt časopisa “Poduzetnik” udruga je dobro raspoložene djevojčice i dječake upoznala s igrama koje su kao djeca igrali njihovi roditelji i pokazala im kako su nekad živjeli bez pametnih telefona i računala, s ciljem da ih potaknu da se više druže sa svojim vršnjacima.

Profesorica Tihana Kraml Kanaet osmislila je pravila za igre kao što su školica, lopovi i žandari, gumi-gumi, care care gospodare, klikeranje, preskakanje konopca, dan-noć, pokvareni telefon, lanac probijanac i sl., a sve one djeca su igrala na otvorenom, na školskom igralištu OŠ Tin Ujević. ''U ovaj projekt uključen je jedan razred od 23 učenika, ali danas, u povodu Dana otvorenih vrata udruga, na našu inicijativu došla su nam i druga djeca iz škole, njih ukupno dvjestotinjak. Cilj nam je bio uključiti ih u druženje na stari način - izravno, a ne preko društvenih mreža, i u sat vremena im pokazati čega smo se mi to igrali na protekla tri susreta. Danas smo ujedinili najzanimljivije igre za djevojčice i dječake, a oni su ih kao i uvijek prihvatili s oduševljenjem'', rekla je Kraml Kanaet.

Kao nagrada za djecu koja su sudjelovala, 6. lipnja (srijeda) organiziran je posjet pogonu za proizvodnju obuće u Slatini, gdje će vlasnik tvornice Zlatko Rabik pokazati djeci kako se odvija proizvodnja i koje su osnovne funkcije u radu tvornice, a također će im održati i dva predavanja o poduzetništvu. Nakon toga ravnateljica Jasenka Vajdić učenike će povesti u obilazak grada, gdje će upoznati njegovu povijest i sve ono što Slatinu čini posebnom. D. Miklić

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana