Osijek
KUD JOSIPOVAC

4. Međunarodna smotra folklora i Fišijada 2018.
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

“Pokraj Drave tri su đerma stara“ naziv je Međunarodne smotre folklora koju četvrti put, ove subote, organizira Kulturno-umjetničko društvo “Josipovac” pod pokroviteljstvom Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Organizatori najavljuju nastup KUD-a “Neven“ Petrijevci, HKUD-a “Harkanovci“ i HKPD-a “Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Bačkog Brega u Vojvodini. U sklopu Smotre održava se i tradicionalna natjecateljska fišijada u organizaciji NK Radnik Josipovac (počinje u 16 sati iza Hrvatskog doma Josipovac), koji za prva tri pobjednika osigurava bogate nagrade.

Svečani mimohod mnogobrojnih sudionika počinje u 16.30. od osnovne škole do crkve sv. Josipa, gdje će biti služena sveta misa (17 sati), a nastavlja se potom od crkve prema Hrvatskom domu Josipovac, gdje u 18 sati na ljetnoj pozornici počinje kulturno-umjetnički program. Veliko narodno veselje planirano je od 20 sati uz odličan tamburaški sastav „Garavi“, koje, prema iskustvu domaćina, potraje do dugo u noć. Za ljubitelje Lige prvaka osiguran je prijenos finalne utakmice na velikom platnu.

- Međunarodna smotra folklora pokazuje da se ulažu napori u povezivanju Hrvata, posebno izvan domovine, pružajući im mogućnost prikaza i očuvanja svojih običaja i nacionalnog identiteta. Pozivamo sve, prije svega mještane Josipovca, ljubitelje folklora i tradicijske kulture da poprate mimohod i nastup folkloraša, nazoče svetoj misi, kao i da se pridruže ponajboljim kuharima u pripremi izvorne delicije te da se svi zajedno ugodno zabavimo - poziva u ime organizatora Marko Perković. D.Ku.

Svečani mimohod sudionika počinje u 16.30, od osnovne škole do crkve svetog Josipa

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

Najčitanije iz rubrike