Regija
IGRALIŠTE SREDNJAK U NAŠICAMA

Županija je osigurala novac za tartan-stazu
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

NAŠICE - Potpisivanjem sporazuma osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i ravnatelja Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željka Filjka o projektu ugradnje sportske podloge (tartan) na atletsku stazu omogućava se potpuna rekonstrukcija srednjoškolskog igrališta. Procijenjena vrijednost postavljanja tartan-podloge na atletsku stazu je 340.000 kuna. Sredstva su planirana u županijskom proračunu i sada se pokreće postupak javne nabave te izbor izvođača. Nakon što je prošlog tjedna završeno postavljanje asfaltne podloge na atletskoj stazi, što je bila investicija od oko 407.000 kuna, ovotjedna vijest da je Županija osigurala novac i za tartan-stazu razveselila je najviše prof. Anđelka Cvijetovića, koji je s grupom gimnazijalaca bio idejni začetnik projekta “Ne dokolici, da sportu!”, koji je uključivao i rekonstrukciju srednjoškolskog igrališta. Cvijetović kaže da je zahvalan svima koji su pomogli obnovu srednjoškolskog igrališta, predstavnicima institucija i tvrtki, a posebno Županiji.

- Zahvaljujem od srca na ovom konačnom sporazumu i ovo ja bila divna učenička i građanska inicijativa i djelovanje, koje nakon četiri i pol godine s tartan-podlogom ima svoj finale. – rekao je prof. Cvijetović.

- Od jeseni, kada će, nadamo se, biti postavljena tartan-podloga, naši učenici i građani uživat će u novom igralištu. Na nama je da taj lijepi sportski teren čuvamo i održavamo – ističe Cvijetović.

Novo ruho našičkog Srednjaka stajat će ukupno dva milijuna kuna. S. Fridl

2

milijuna kuna ukupni su troškovi obnove srednjoškolskog igrališta

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike