Regija
U BIVŠEM BOROVU U DONJEM MIHOLJCU

Do jeseni pogon konfekcije, posao za stotinjak radnica
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

DONJI MIHOLJAC - Najkasnije do početka jeseni u Donjem Miholjcu trebao bi početi rad pogon tekstilne konfekcije, u kojemu bi se trebalo zaposliti stotinjak radnica, potvrdio nam je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, napominjući da će se sve pojedinosti oko dolaska i uvjeta novog investitora znati u utorak, kada je dogovoren sastanak gradskih čelnika i predstavnika talijanske tekstilne tvrtke.

Nova tvrtka u gradu trebala bi biti smještena u prostorima bivše tvornice Borovo, koji su u vlasništvu Grada i u sklopu Poduzetničkog inkubatora Osvit. Grad je tvrtki za njezine potrebe stavio na raspolaganje oko 1000 četvornih metara prostora, koje je vlastitim sredstvima spreman adaptirati i prilagoditi potrebama novog investitora.

- Čim smo čuli da ta tekstilna tvrtka iz Belog Manastira traži prostor za preseljenje dijela pogona konfekcije, ponudili smo im poslovni prostor koji smo imali na raspolaganju u našoj Gospodarskoj zoni. Iskazali smo i spremnost da uložimo i vlastita sredstva kako bismo poslovni prostor prenamijenili za njihove potrebe s obzirom na to da im je namjera zaposliti stotinjak djelatnica, a u dogledno vrijeme i puno više, jer svako novootvoreno radno mjesto na prostoru grada iznimno nam je važno - naglasio je gradonačelnik Aladić.

Da je ova priča na korak do realizacije potvrđuje i podatak da je prije dva tjedna prva skupina žena s područja Donjeg Miholjca već krenula na obuku šivanja u Beli Manastir. Tamo bi se trebale obučiti za poslove koje će obavljati u novom donjomiholjačkom pogonu nakon što se tamo dopreme novi strojevi i oprema i tvrtka službeno počne rad.

Prednost poslovanja u sklopu Poduzetničkog inkubatora Osvit i u pogonima bivše tvrtke Borovo za novu tvrtku je i u činjenici da je riječ o poslovnom prostoru koji se, sukladno potrebama, može povećavati. Naime, pogoni nekadašnjeg Borova prostirali su se na gotovo 10.000 četvornih metara od kojih je velik dio trenutačno popunjen tvrtkama koje posluju u sklopu Osvita, ali i samostalnim tvrtkama koje su za vlastite potrebe ovdje već otkupile poslovni prostor i uspješno posluju. Lidija Aničić

Možda ste propustili...

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura