Mozaik
ZAGRIJAVANJE ZA KONCERT

Hrvatsko izdanje Dickinsonove autobiografije
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Uoči koncerta glazbene skupine Iron Maiden u srpnju u Areni Zagreb, glazbena knjižara Rockmark objavila je hrvatski prijevod autobiografije frontmena Brucea Dickinsona "Čemu služi ovaj gumb?", najavljen kao iskreno, inteligentno i duhovito pisano memoarsko štivo istinske rock-ikone.

Kako se ističe u najavi, riječ je o svjetskome bestseleru i ujedno prvoj knjizi tematski vezanoj uz Iron Maiden prevedenoj na hrvatski jezik. Kasnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća Iron Maiden nametnuli su se kao pioniri britanske rock i metal scene, a veliku ulogu na putu do globalnog uspjeha odigrao je njihov drugi pjevač – Bruce Dickinson, stoji u najavi.

- Bruce Dickinson pjevač je Iron Maidena više od trideset godina, a osim uspješne solokarijere okušao se i na mnogim područjima izvan glazbe: bio je (ili još uvijek jest) pilot zrakoplova, poduzetnik, motivacijski govornik, romanopisac, proizvođač piva, radijski voditelj, scenarist i mačevalac svjetske klase - dodaje se.

Dva je puta bio frontman benda, od 1981. do 1993., te od 1999. do danas, a njegova karizmatična scenska pojava, neupitne vokalne sposobnosti i adrenalinom nabijeni nastupi uživo osigurali su mu status legende.

U autobiografiji "Čemu služi ovaj gumb?" Dickinson na svoj jedinstven način, vođen strašću i anarhističkim smislom za humor, otkriva priče o osebujnom odrastanju u Velikoj Britaniji, naglom usponu Maidena, filozofiji mačevanja, govori o iskonskoj ljepoti Boeinga, solokarijeri tijekom koje je posjetio ratno Sarajevo i pobjedi nad rakom koji je iz svog života otpravio kao da je nepozvani gost.

Originalno izdanje knjige "What Does This Button Do?" objavljeno je u listopadu 2017. godine i odmah je zasjelo na liste najčitanijih izdanja američkog New York Timesa i britanskog Sunday Timesa. Hrvatski prijevod potpisuju Ana Levak Sabolović i Lovorka Cesarec Ban.

- Odvažni, iskreni, inteligentni i duhoviti, ovi dugoočekivani memoari na 385 stranica s pregršt fotografija iz Dickinsonova privatnog albuma predstavljaju srce i dušu istinske rock-ikone i nadahnut će kako znatiželjnike, tako i dugogodišnje obožavatelje koji sada imaju priliku upoznati se s Dickinsonovim životom prije 24. srpnja i koncerta Iron Maidena u Zagrebu - poručuju iz Rockmarka. Hina

Dugoočekivani memoari na 385 stranica donose pregršt fotografija iz Dickinsonova privatnog albuma

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa