Kultura
PREMIJERA U PETAK U ZAGREBU

Mozartova opera “Cosi fan tutte” u HNK
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

ZAGREB - Opera “Così fan tutte” W. A. Mozarta ovogodišnji je zajednički projekt Muzičke akademije, ADU-a, ALU-a, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i zagrebačkoga HNK-a, čija će se premijera održati u petak, 25. svibnja, u 19.30, u HNK-u.

Libreto Lorenza da Pontea na vječnu temu prijevare, točnije zamjene ljubavnika, za današnjeg je gledatelja vrlo naivan, a u 19. st. smatrali su ga i neukusnim, pa i vulgarnim. No, Mozartova je glazba u ovoj operi, po mišljenju mnogih, dosegnula svoje najljepše i najduhovitije trenutke. Izuzetno talentirane generacije studenata Muzičke akademije zasigurno će odgovoriti na visoke zahtjeve tog djela na najbolji mogući način, pod dirigentskim vodstvom Tomislava Fačinija, a režiju će potpisati Dora Ruždjak Podolski - najavljuju iz HNK-a.

Najnovija je to suradnja u sklopu koje već devetu godinu zaredom gotovo 200 zagrebačkih studenata pod vodstvom svojih mentora na pozornici predstavlja svoje umjetničko stvaralaštvo. Scenografi su studenti Arhitektonskog fakulteta, ADU-a i ALU-a, pod mentorstvom Tanje Lacko, Ane Sarić i Gordane Bakić-Vlahov, kostimografi su studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, pod mentorstvom Barbare Bourek i Sandre Škaro, a oblikovatelji svjetla su Ivan Lušičić i Dina Marijanović (ADU), pod mentorstvom Denija Šesnića. Oblikovanje plakata i programske knjižice potpisuju studenti Studija dizajna, pod mentorstvom Ivana Doroghyja. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente