TvObzor
MOWGLI: DJEČAK IZ DŽUNGLE

Nova adaptacija Rudyarda Kiplinga
Objavljeno 25. svibnja, 2018.

Warner Bros. Pictures na velike ekrane donosi adaptaciju klasika Rudyarda Kiplinga “Knjiga o džungli”, naziva “Mowgli: Dječak iz džungle”. Film je sniman pod redateljskom palicom Andyja Serkisa s impresivnom glumačkom postavom.

Priča prati odrastanje dječaka Mowglija, kojeg su odgojili vukovi u indijskoj džungli. Dok pokušava shvatiti često gruba pravila džungle, pod vodstvom medvjeda Balooa i pantere Bagheera, Mowglija prihvate životinje džungle kao jednog od njih. Samo ga strašni tigar Shere Khan ne prihvati. No, džungla je puna drugih i većih opasnosti, posebice kada se Mowgli suoči s ljudima.

Glumci koji daju glasove glavnim životinjskim likovima priče su: dobitnik nagrade Oscar Christian Bale kao lukava pantera Bagheera; dobitnica nagrade Oscar Cate Blanchett kao zlokobna zmija Kaa; nominirani za nagradu Oscar Benedikt Cumberbatch kao strašni tigar Shere Khan; nominirana za nagradu Oscar Naomie Harris kao Nisha, vučica koja usvaja bebu Mowgli kao jednu od svojih mladunaca i Andy Serkis kao mudri medvjed Baloo. Na ljudskoj strani su: Matthew Rhys kao Lockwood, Freida Pinto kao Messua i mladi glumac Rohan Chand u ulozi Mowglija. Peter Mullan pojavljuje se kao vođa vukova Akela, Jack Reynor kao Mowglijev brat Wolf, Eddie Marsan kao Nishin suprug Vihaan i Tom Hollander kao hijena Tabaqui.

Producenti su Steve Kloves ("Fantastične zvijeri i gdje ih naći"), Jonathan Cavendish i David Barron ("Harry Potter" filmovi), a Nikki Penny izvršna je producentica. Scenaristica je Callie Kloves.

Film “Mowgli: Dječak iz džungle”, u distribuciji Blitza, u svim kinima pogledajte od 18. listopada.

 
Možda ste propustili...

SCOOP BIOGRAFSKA DRAMA. REŽIJA: PHILIP MARTIN. GLUME: GILLIAN ANDERSON, KEELEY HAWES, BILLIE PIPER, RUFUS SEWELL, ROMOLA GARAI...

O novinarskom timu koji je razotkrio princa Andrewa

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike