Sport
KANDIDATI ZA OSIJEK

Šipić iz NEXE-a na Červarovom širem popisu
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore. Hrvatska će prvo ugostiti Crnogorce u osječkoj dvorani Gradski vrt 9. lipnja s početkom u 20 sati, a uzvrat je na rasporedu 14. lipnja u Podgorici, također u 20 sati.

- Nakon Europskog prvenstva i nakon prve dvije utakmice u Švedskoj dolazi ono važno, a to su tri zadatka. Prvi zadatak su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019., a protivnik nam je Crna Gora. Drugi zadatak su nam Mediteranske igre u Španjolskoj, dok nas u listopadu čekaju kvalifikacije za EHF EURO 2020. godine - objasnio je Červar, koji je sretan što će reprezentacija ponovno doći u Slavoniju.

- S Crnom Gorom igramo prvu utakmicu kod kuće, u Osijeku 9. lipnja i drago mi je da nakon Splita i Zagreba napokon gostujemo u Slavoniji. Znam da ćemo imati veliku podršku i da ćemo biti lijepo ugošćeni jer je Slavonija uvijek imala odličan odnos s reprezentacijom - rekao je Červar, koji je na širi popis uvrstio i nekoliko Slavonaca.

Uz, naravno, najboljeg hrvatskog igrača, Đakovčanina Domagoja Duvnjaka, na širem je popisu i lijevi vanjski PPD-a Zagreb Damir Bičanić, njegov suigrač, rođeni Našičanin, pivot Tin Kontrec te još jedan Našičanin Alen Blažević. Nisu Kontrec i Blažević jedini koji su nosili dres NEXE-a a koji su se našli na Červarovu popisu. Tako se nastupu može nadati aktualni pivot našičkog kluba Marin Šipić. Poziv je upućen i Ivanu Sršenu, desnom vanjskom pod ugovorom s NEXE-om, koji je protekle sezone proveo u novom mađarskom prvaku Pick Szegedu čiji je član i Blažević. Pozivi su još upućeni i bivšim NEXE-ovcima, vrataru Mati Šunjiću, desnom krilu PPD-a Zagreb Josipu Božiću Pavletiću, pivotu Goppingena Krešimiru Kozini te povratniku u reprezentativni kadar Ivanu Sliškoviću, članu slovenske Pivovarne Laško. Hrvatski izbornik otkriva kako će uskoro skratiti popis na 28 igrača, a na pripreme će pozvati 18 igrača.

- Imamo širi popis kako bismo imali bazu zbog, ne daj, Bože, većih ozljeda. Prije okupljanja predstoji Final Four u Koelnu, pa se nadam da će u Osijek doći svi zdravi igrači koji budu pozvani - rekao je Červar, koji ima rok za odabir do kraja mjeseca.

Što se tiče suparnika, Červar ga iznimno uvažava.

- Crna Gora nije lak protivnik. Bit će to teška i zahtjevna utakmica iako se možda netko neće složiti. Uzvrat je u Crnoj Gori i dolaskom trenera Dragan Đukića Crna Gora se dosta pojačala te neovisno o plasmanu na europskoj smotri pokazali su dobru igru. Dokazali su da su neugodan protivnik s dobrim pojedincima. Kod kuće su pobjeđivali Švedsku, Njemačku i Rusiju, te stoga moramo biti oprezni u uzvratu. Nekoliko pojedinaca im igra u prestižnim utakmicama u Europi i zato moramo biti vrlo oprezni - rekao je Červar uoči nadolazeće akcije.

Krešimir LACKOVIĆ
ČERVAROV ŠIRI POPIS

VRATARI: Ivan Stevanović, Marin Šego, Mate Šunjić, Matej Ašanin

KRILA: Manuel Štrlek, Lovro Mihić, Valentino Ravnić, Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Josip Ereš.

PIVOTI: Marino Marić, Krešimir Kozina, Leon Šušnja, Tin Kontrec, Marin Šipić.

VANJSKI IGRAČI: Marko Mamić, Damir Bičanić, Halil Jaganjac, Ivan Slišković, Stipe Mandalinić, Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Domagoj Pavlović, Igor Karačić, Lovro Jotić, Luka Stepančić, Jakov Vranković, Ivan Sršen, Luka Šebetić i Alen Blažević.

PRIHOD ZA RAZVOJ RUKOMETA U SLAVONIJI

Ulaznice za utakmicu u Osijeku u prodaji su preko sustava ulaznice.hr po cijeni od 70 i 100 kuna. Sav prihod bit će doniran za razvoj rukometa u Slavoniji.

Najčitanije iz rubrike