Sport
VINKOVCI POD OPSADOM

Policajac pogođen bakljom u glavu
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Već na ulasku u Vinkovce, a i ispred stadiona Cibalije, bilo je jasno kako se u gradu igra, kako se to zna reći, utakmica visokog rizika. Finale nogometnog kupa igrale su dvije najeksponiranije momčadi u Hrvatskoj, a s obzirom na navijačke skupine, bila je to utakmica tijekom koje je prijetila opasnost od navijačkih sukoba. Broj policajaca koji je raspoređen oko i na stadionu Cibalije, ukazivao je na to te su ovu utakmicu u MUP-u shvatili vrlo ozbiljno. Kako smo uspjeli saznati za ovu utakmicu angažirano je 250 zaštitara, a i kako nam je rekao glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović: “Angažiran je dovoljan broj policajaca kako bi se finalna utakmica odigrala bez velikih problema”. Policajci, kao i navijači, stigli su iz cijele Hrvatske. Stadion Cibalije doista je izgledao reprezentativno. Velika je šteta što na njemu bar godinu dana nećemo gledati prvoligaške utakmice. Na stadion su navijači obje momčadi stizali odvojeno. Prvi su ušli navijači Dinama na istočnu tribinu, dok je najveći dio skupine navijača Hajduka pušten na tribine 40-ak minuta prije utakmice. Upravo su oni osvojili “prvi bod” kada su ugrijavali glasnice. Stadionom se orilo “Dalmacijo”.

Svoj udjel u ovom finalu dali su i hrvatski branitelji koji su prije početka utakmice iznijeli veliku zastavu Hrvatske, onakva kakva se vijorila i na kninskoj tvrđavi prigodom oslobođenja. Ovaj izlazak pozdravio je cijeli stadion pjevajući pjesmu "Moja domovina". Uslijedio je potom zvižduk sa svih dijelova tribina. Na sredini terena aktere je došao pozdraviti predsjednik HNS-a Davor Šuker. Njegov izlazak izazvao je salvu zvižduka.

Na žalost, u drugom poluvremenu zabilježili smo incidente. Pripadnici Torcide počeli su trgati tek postavljene stolice i bacati ih na zaštitare te ih fizički napali. Intervenirala je specijalna postrojba policije pa se sve smirilo vrlo brzo. Ipak, u 64. minuti, također od strane Hajdukovih navijača, bačene su baklje na teren pa je uslijedio prekid. Kod tog incidenta bakljom je pogođen policajac.

Antun GRGIĆ
VODSTVO DINAMA I HAJDUKA ZAJEDNO SAMO PROTOKOLARNO

Prije utakmice domaćin na čelu s predsjednikom ŽNS-a i Cibalije Josipom Kuterovcem organizirao je zajednički ručak na kojemu su trebali biti, uz domaćina i čelnici HNS-a, Dinama te Hajduka. Međutim, vodstvo Hajduka nije nazočilo ovome druženju. Ništa neočekivano, s obzirom na sve potrgane veze između vodstva hrvatskog nogometa i splitskog kluba. Predstavnici Dinama i Hajduka bili su ipak na zajedničkom druženju, ali kod gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića i župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića koji su im priredili protokolarno druženje uoči utakmice u Gradskoj vijećnici.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike