Regija
FESTIVAL GRAŠEVINE

Otvoreni podrumi i utrka traktora
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

KUTJEVO - Turistička zajednica Kutjeva, Grad Kutjevo, tvrtka Kutjevo d.d. i udruga Kutjevački vinari organizatori su Festivala graševine, koji će se održati od 25. svibnja do 2. lipnja. Niz je priredbi i događaja u okviru manifestacije, koje su predstavili Jasmina Kukić, direktorica TZ Grada Kutjeva, Ivica Malnar, zamjenik gradonačelnika, Josip Vitez, direktor prodaje Kutjeva d.d., i Ivan Grgić, predsjednik udruge Kutjevački vinari. Sve je počelo prošlog tjedna ocjenjivanjem vina sorte graševina, na kojem je bilo više od 120 uzoraka graševine iz cijele kontinentalne Hrvatske. Nastavlja se Proljetnom noći otvorenih podruma, koja će se održati 25. svibnja od 18 do 24 sata. Tada će svi vinski podrumi biti otvoreni za posjetitelje, koji će ih moći razgledati i kušati njihove vinske uspješnice.

Središnji dio manifestacije održava se u subotu, 2. lipnja, već od 10 sati, kada u kinodvorani počinje Simpozij o graševini. Slijedi Edukativni program razvojnih agencija za vinare. Na Trgu graševine od 12 sati bit će postavljeni štandovi vinara, na kojima će uz vina biti i gastro-ponuda domaćih proizvođača hrane. Bit će organizirana i izložba starih razglednica Kutjeva, Foto Kutak s izvora Matičevac, Lov na vinsku kraljicu, na pozornici posjetitelje očekuje i nastup KUD-ova, a organizirana je i likovna kolonija “Najljepši vinski prag – izlog”.

U 18.30 je utrka traktora, koja starta Trgu graševine i vozi se kutjevačkim ulicama. Traktori su raspoređeni u nekoliko kategorija, a vozi se na vrijeme na zadanoj stazi. Očekuje se oko 35 traktora, od oldtimera do onih najmodernijih, s više od 300 “konja”, pravih krstarica polja.

Posjetiteljima, posebno onima mlađima, najzanimljiviji je noćni program, koji počinje od 20 sati. Svirat će tamburaški sastav Rubato, nakon kojega se očekuje nastup zvijezde večeri - pjevača Joleta.AGM Kruna

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike