Osijek
UČENICA OŠ VIJENAC KOD GRADONAČELNIKA

Nora Kovačić 5. na svjetskom natjecanju iz engleskog jezika
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

- Ti si za mene pobjednica i predstavljaš Osijek na najbolji mogući način. Rijetki mogu ono što si ti napravila. Izvrsna si, i na tome ti čestitam, nastavi raditi jednako dobro kao što si i do sada. Čestitke i tvojim roditeljima i nastavnici, koja pokazuje da naše školstvo funkcionira i da imamo sjajne stručnjake koji znaju prenijeti znanje, a to je ono što nam treba da bismo se razvijali i opstali u gradu Osijeku – riječi su koje je gradonačelnik Ivan Vrkić uputio Nori Kovačić, učenici 6.a razreda OŠ Vijenac ugostivši je u pratnji mentorice Branke Plećaš u svojem uredu u povodu njezina uspjeha u znanju engleskog jezika na svjetskoj razini.

Nora se, naime, nedavno vratila s Međunarodnog natjecanja za učenike osnovnih i srednjih škola Hippo 2018. “Engleski bez granica”, koje je održano u malom gradiću u blizini Venecije, gdje je među jakom konkurencijom osvojila visoko peto mjesto. Da bi uopće stigla do tog finala, Nora se prvo natjecala s više od 22.000 učenika iz cijeloga svijeta, a bodovali su se razumijevanje pročitanoga, slušanoga i pisanje eseja.

- Bilo mi je jako lijepo i sretna sam. Upoznala sam se s drugom djecom iz drugih zemalja i sprijateljili smo se. Jako sam zadovoljna, i mama i tata su sretni zbog mene – kazala je Nora.

Iako engleski, kako smo čuli od njezine mentorice, “ima u malom prstu”, ipak je kod nje bila prisutna mala trema. Za engleski jezik zainteresirala se još i prije vrtića uz crtane filmove koje je gledala s bratom. A sada joj ni čitanje knjiga na engleskom jeziku nije problem. Uz engleski, uči i njemački jezik, a s obzirom na to da već zna da će za koju godinu upisati Jezičnu gimnaziju, a nakon toga vjerojatno i studij stranih jezika,vjerujemo da će ih biti još na popisu ove marljive i talentirane djevojčice, kakve će upravo možda i sama budućnosti podučavati. J. Pejaković

Nora uz engleski, uči i njemački jezik, i planira za koju godinu upisati Jezičnu gimnaziju

Možda ste propustili...

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike