Osijek
DVD DONJI GRAD

5. Dan otvorenih vrata
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Svibanj je ujedno i mjesec zaštite od požara, a u povodu toga DVD Osijek Donji grad 5. godinu zaredom organizira Dan otvorenih vrata i pokaznu vatrogasnu vježbu.

Prigodni program održat će se u petak, 25. svibnja, od 17 do 20 sati na Trgu bana J. Jelačića u Donjem gradu na prostoru tržnice. Posjetitelje očekuje mnoštvo sadržaja vatrogasne tematike. Osim velikog broja radionica, organizatori su pripremili izložbu fotografija, dječjih radova, vatrogasnih autića te upoznavanje s vatrogasnim vozilima i opremom.

- Pridružiti nam se mogu sva zainteresirana djeca u dobi od 3 do 15 godina uz prisutnost roditelja, a prethodne prijave na radionice nisu potrebne - ističu iz DVD-a Donji grad.

Vrhunac Dana otvorenih vrata pokazna je vatrogasna vježba, koja će započeti u 19.30. Glavni je cilj održavanja vježbe upoznavanje građana Osijeka s vatrogasnim tehnikama. Vježba je podijeljena je na nekoliko segmenata. Prvi segment vježbe prikazuje spašavanje osobe iz opožarenog objekta. U drugom segmentu prikazuje se skakanje u jastuk. U trećem segmentu prikazuju se spašavanja uz pomoć potražnog psa i auto ljestava. U četvrtom segmentu prikazuje se požar zapaljivih tekućina i gašenje uz pomoć aparata za početno gašenje požara.

Sudionici vježbe su: DVD Osijek Donji grad, DVD Osijek Gornji grad, DVD Retfala, DVD Tenja i DVD Sarvaš. I.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike