Kultura
PLESNA PREDSTAVA “TAJANSTVENI VRT” 25. SVIBNJA U HNK-U U OSIJEKU

Bit će samo malo treme, jako puno veselja i radosti, a najviše uzbuđenja i iskrenih osmijeha
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Plesna predstava “Tajanstveni vrt” Odjela suvremenog plesa Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku i Plesnog studija Nikoola tradicionalno se održava u HNK-u u Osijeku. Ovogodišnja završna priredba je u petak, 25. svibnja, u 18 sati, i to u sklopu Dana otvorenih vrata GŠFK-a, koji se, pak, održavaju na tri lokacije: od 17 do 19 sati u Glazbenoj školi, u 18 sati je predstava u HNK-u, a u 19.30 sati prezentacija i koncert “Klaviri za Osijek i Kuhačevce” u Arheološkom muzeju Osijek.

U predstavi sudjeluje 80-ak djevojčica u 20-ak koreografija, koje potpisuju Martina Terzić i Nikoola Livančić, osim jedne, za koju je zaslužna Emerencijana Rebić iz Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje iz Zagreba.

- Gosti u predstavi su nam Anja Ištoka Otković, flauta, Maja Kos, flauta, Mihael Bašić, gitara, učenici GŠ Franje Kuhača, čime nastavljamo suradnju i s drugim odjelima naše škole i čemu se posebno veselimo - kaže Nikoola Livančić.

Glazbeni dio programa pripremila je prof. Tomislava Karačić Šoljić (flaute), a duet flauta i gitara prof. Tomislava Karačić Šoljić, u suradnji s nastavnikom Marijom Husnjakom (prof. gitare).

Učenice ove godine u Tajanstvenom vrtu postaju: Svitanje, Cvjetne vile, Čara-bara, Leptiri, Cvijeće, Šumske vile, Mravi, Cvrčci, Šumski patuljci, Ptice, Gnomi, Bubice, Dandelion, Yoohoo, “Ulovi trenutak” (koreografija E. Rebić), Squirrels! (natjecateljice 1. kategorija: Mia Ateljević, Petra Damjanović, Sofija Jaćimović, Ana Karapetrić, Zara Mašina i Greta Vrabec 1. nagrada zonsko natjecanje i 2. nagrada državno natjecanje), Metamorfoza (natjecateljice 2. kategorija: Paula Horvat, Anamari Katić, Mia Kojić i Iridej Palcer 1. nagrada zonsko natjecanje), Voda, Oluja i Krijesnice.

Nastavnice Martina, Nikoola i Ivona Dumenčić Janson s učenicama su vrijedno uvježbavale koreografije, izradile i poneki kostim, projekcije, a nastavnicu Lauru del Carmen Valasco Ferrera malo su oslobodile koreografskog rada na ovoj predstavi, jer je ona 'povukla' veći dio posla za baletne predstave “Orašar” i “Mali princ”, u suradnji s HNK-om.

- Uspjele smo uravnotežiti i raspodijeliti posao na međusobno zadovoljstvo. Naravno da Laura pomaže na probama, kao što smo i mi njoj, jer suradnja je ključna u našem poslu, kao i razumijevanje kojeg ne manjka na Odjelu. Veselimo se izvedbi u petak, dječjim reakcijama kojih ne će nedostajati i, naravno, već smišljamo sljedeću priču i suradnju - zadovoljno najavljuje Nikoola Livančić. N.Vekić

Možda ste propustili...

POD NAZIVOM “CRTAM. STVARI POSTAJU ČUDNE”

Izložba umjetnice Marije Ančić u Galeriji Kulturnog centra Osijek

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike