Dome slatki dome
U VLASTITOM VRTU

Bazen za opuštanje i užitak
Objavljeno 24. svibnja, 2018.
Odabir bazena ovisit će o veličini raspoloživog prostora, željenom dizajn

Bazen u vlastitom dvorištu pruža mnogobrojne užitke: od mogućnosti osvježenja hladnom vodom u vrućim ljetnim danima do organiziranja popodnevnih i večernjih zabava uz dobro društvo.

Odabir bazena ovisit će o veličini raspoloživog prostora u dvorištu, željenom dizajnu i obliku te financijskim sredstvima koje ste spremni uložiti. Ukupan dojam trebao bi se uklopiti u već postojeći način uređenja kuće i okoliša, bilo da se radi o modernom, rustikalnom ili nekom drugom stilu. Kvaliteta ugradnje kao i dodatni sadržaji poput hidromasažnih mlaznica upotpunit će ugođaj trenutaka provedenih u bazenu.

Projekt

Ugradnju bazena povjerite tvrtki specijaliziranoj za obavljanje ovakve vrste poslova. Projekt bazena sa svim potrebnim instalacijama treba biti napravljen stručno kako bi ugradnja kao i buduća funkcija bazena bile besprijekorne. Loše izvedene instalacije i nestručno ugrađen bazen stvarat će stalne probleme prilikom korištenja i održavanja. Specijalizirane tvrtke dat će garanciju za svoj rad, a vama sigurnost da će sve eventualne nepravilnosti biti na vrijeme uklonjene.

Osim same ugradnje, pobrinite se i za atraktivan okoliš. Drveće, različite biljke, način popločenja, ležaljke i suncobrani dat će ukupan dojam. Stil uređenja prilagodite vlastitom ukusu, a ne modnim trendovima, jer je važan vaš doživljaj ovog prostora. Prilikom odabira materijala za popločenje staza oko bazena odaberite svakako protuklizne materijale kako biste spriječili mogućnost ozljeda na vlažnoj podlozi.

Oblik bazena, veličina i dubina definirat će način i mogućnosti njegove upotrebe. Bazen može biti dječji, rekreacijski te za plivanje. Zaobljeni bazeni, poput okruglih, elipsastih ili organskih oblika primjereni su za dječje i rekreacijske bazene dok su oni pravokutnih oblika i većih dubina preporučljivi za plivanje. Kvalitetan i pravilno ugrađen preljev bazena omogućit će nesmetano otjecanje vode koja prelazi rub bazena kao i njeno filtriranje.

Rasvjeta

Rasvjeta bazena i okolnog prostora utjecat će na ukupni dojam. Igra svjetla, vode i bljeska odabrane obložne keramike stvarat će posebne ugođaje i ambijente. Kupanje, odmaranje na ležaljci, druženje s partnerom ili prijateljima bit će kvalitetnije uz atraktivne svjetlosne efekte. Stoga, posebnu pozornost poklonite upravo rasvjeti bazena. Romantično večernje ozračje bit će prava poslastica nakon svih dnevnih aktivnosti.

Bez obzira na veličinu i odabrani oblik bazena, uživanje u njegovim čarima je zagarantirano. Uz pridržavanje uputa, koje ste primili prilikom ugradnje, svi poslovi koji se nameći oko održavanja bazena i njegova okoliša bit će vrlo jednostavni. Radost koju pruža bazen u vlastitom dvorištu puno je veća od svih obveza, stoga, organizirajte i vi svoj akva kutak sreće i užitka! M.Galović Rolich, dipl. ing. arh.

Bez obzira na veličinu i odabrani oblik bazena, uživanje u njegovim čarima je zagarantirano

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRVENI DECKING SISTEMI

Podne obloge za vrtove i terase

2

VRT MAŠTOVITE KOMBINACIJE

Kamen za oblikovanje staza ili kamenjara

3

KINOLOŠKO DRUŠTVO

U sklopu ispita prošetali po centru Čepina