Dome slatki dome
VRTLARSTVO U ZVIJEZDAMA

Jarci ne podnose nametnike, a rak konkurenciju
Objavljeno 24. svibnja, 2018.
Ovan

Održavanje vrta podrazumijeva i borbu s nametnicima i kukcima. No, to vama nije problem. Male životinje ne podnosite pa ćete ih lako uništavati. Poštovanje imate samo prema onima koje imaju žalce i slično oružje.

Bik

Ne podnosite ništa što remeti vaš mir i što nepozvano ulazi u vaš svijet, a insekti u vašem vrtu su upravo takvi. Svojim vas zujanjem ili pohlepnim izjedanjem vaših biljaka uznemiravaju. Zato nametnike lako uništavate.

Blizanci

Nemate nimalo razumijevanja za mala stvorenja koja se nasele u vašem vrtu i jedu vaše biljke. Te životinjice s čudnim krilima ili s previše nogu izazivaju vas već svojom pojavom i zato ih nemilosrdno uništavate.

Rak

Konkurencija je nešto što ne podnosite, a kukci u vašem vrtu diraju ono što je samo vaše. Njihova pojava budi vašu borbenost, ali morate znati kako insektima ništa ne znače vaše sitne podvale. S njima treba drugačije.

Lav

Što su insekti u vašem vrtu veći i uočljiviji, to ste zadovoljniji. Smatrate kako veliki insekti traže najbolje, a vaš vrt je sigurno takav. Ne podnosite tlačenje slabijih pa ćete insekte uništavati samo ako morate.

Djevica

Jasno vam je kako insekti ne mogu biti čisti, a ako nisu čisti, nemate ih razloga žaliti. Što je najgore, neki čak i bodu. S tim se nikako ne možete pomiriti i zato je uništavanje insekata posao koji vas veseli.

Vaga

Nježni ste prema lijepim bićima pa makar i uništavali vaše biljke. Na primjer raskošnog leptira ne možete uništiti jer bi vam kasnije moglo biti žao. No, prema stonogama, osama i sličnim kukcima nemate milosti.

Škorpion

Prema nametnicima koji izgledaju opasno i koji vole gristi i bockati osjećate određenu dozu poštovanja. No, ljubomorni ste i smeta vam što diraju ono što je vaše. Zato ćete ih, makar sa žaljenjem, ipak uništavati.

Strijelac

Puno insekata u vašem vrtu može značiti kako je vaš vrt zanimljiviji od drugih, a to je nešto što izaziva ponos i potiče samouvjerenost. Zbog toga vam uništavanje insekata i nije osobito drag posao.

Jarac

Nametnike ne podnosite ni u svakodnevnom životu, niti u svojem vrtu. Vrt smatrate svojom imovinom koju treba braniti. Zato kukce lako uništavate, osobite one drske koji vole plaziti po nogama ili rukama.

Vodenjak

Niste skloni uništavati kukce jer ih doživljavate kao nešto normalno. Problem je što se s biljkama s vremenom sprijateljite, a vama je prijateljstvo na prvom mjestu. Prijatelje treba braniti i obraniti.

Ribe

Insektima ništa ne možete objasniti, čak ni to da ne bi smjeli jesti vaše biljke. Uz to, ponekad djeluju nasrtljivo i opasno, a ne biste htjeli da vam uzvrate udarac. Najbolje je pozvati nekog tko će kukce uništiti umjesto vas. J.P.

Možda ste propustili...

ULTRAZVUČNA TEHNOLOGIJA

Briga za oralnu higijenu psa

VRT MAŠTOVITE KOMBINACIJE

Kamen za oblikovanje staza ili kamenjara

DRVENI DECKING SISTEMI

Podne obloge za vrtove i terase

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRVENI DECKING SISTEMI

Podne obloge za vrtove i terase

2

VRT MAŠTOVITE KOMBINACIJE

Kamen za oblikovanje staza ili kamenjara

3

KINOLOŠKO DRUŠTVO

U sklopu ispita prošetali po centru Čepina