Osijek
NORIJADA U OSIJEKU

Rasplesani maturanti okupirali lijevu obalu Drave kod katakombi
Objavljeno 23. svibnja, 2018.
Veselo je bilo u utorak ispred katakombi, a nakon večernjeg koncerta Vigora cjelodnevna fešta nastavila se i u Tvrđi

U sklopu tradicionalno organiziranog ispraćaja, nakon što su otplesali quadrillu, osječki su maturanti krenuli put lijeve obale Drave, gdje je za njih održan bogat zabavni program. Već oko 14 sati maturanti su već dobro ispunili prostor ispred katakombi zabavljajući se uz pjesmu i ples. Tijekom dana za dobru zabavu bili su zaduženi DJ ROSO i Džuboks band, dok je u večernjim satima atmosferu dodatno podigla popularna grupa Vigor.

- Planiram upisati ekonomiju u Osijeku, ako ne ide redovno, onda izvanredno. Nakon toga voljela bih otići u neki drugi hrvatski grad gdje ću imati veću mogućnost napredovanja. Ovdje ćemo se zadržati do završetka programa, a poslije idemo kod prijatelja, nakon čega ćemo u neki od klubova u Tvrđi - rekla nam je Josipa Frajtag, maturantica Ekonomske i upravne škole Osijek.

Mata Vidović, maturant Graditeljsko-geodetske škole planira put u Njemačku. “Završio sam za keramičara, a u bližoj budućnosti planiram otići raditi u Njemačku, a ako bih se vraćao u Hrvatsku, završio bih četvrti razred i sa zarađenim novcem eventualno upisao neki od fakulteta. Sviđa nam se jako vesela atmosfera ovdje, svi se međusobno družimo i planiramo ostati do kraja programa, nakon čega ćemo obići i neke od noćnih klubova”, kaže Vidović.

- Završila sam gimnaziju, a sljedeće što planiram to je upisati i završiti Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu. Partijat ćemo dokle tko izdrži, a navečer nastavljamo u Tufni u kojoj planiramo slaviti do fajronta -, riječi su maturantice I. gimnazije Osijek Nives Meštrović.

Za osiguranje, osim zaštitarske službe, bila je angažirana i policija, kao i Hitna pomoć i vatrogasci, a maturante je nadgledao i Crveni križ, koji je maturantima osigurao vodu i sendviče.

- Pazimo na maturante koji su popili malo više, ali većih problema nije bilo. Trend je da se broj problematičnih slučajeva smanjuje te i ove godine svjedočimo jednom pozitivnom događaju na koji maturanti i njihovi profesori mogu biti ponosni - poručio je Goran Latković, voditelj za rad s mladima osječkog Crvenog križa.

Danijel MIKLIĆ
Neki se hladili u Dravi

Kako je put do katakombi vodio uz Dravu, naravno da je bilo onih koji nisu mogli odoljeti kupanju. Srećom, nisu se udaljavali daleko od obale pa su se odlučili za perfomance koji su zdušno pozdravili brojni maturanti koji su ih pratili s vrha nasipa - na suhom! Do zaključenja teksta doznali smo kako ekipa Hitne pomoći, kao ni policija, nisu imali razloga za intervenciju.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana