Sport
BASKET 4 KIDS

Mladi “brokeri” bili najbolja šuterska momčad u Beogradu
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Natjecanje u organizaciji SportKlub televizije, Basket 4 Kids, završni je čin imalo u Beogradu. Dječaci do 13 godina bili su dio bogatog košarkaškog događaja, završnog turnira Eurolige, te Final Eighta u juniorskoj konkurenciji. U tom okruženju bili su i mladi košarkaši s Drave, Vrijednosnice Osijek dobile su pozivnicu organizatora za nastup na završnom turniru Basket 4 Kids, koji je okupio šest prvaka iz regionalnog dijela, Helios Domžale (Slovenija), Foka Kragujevac (Srbija), Spars Sarajevo (BiH), Vardar Skopje (Makedonija), Junior Podgorica (Crna Gora) i naš Zadar, a osim “brokera”, pozivnicu je dobio još srpski Defence (Žabalj).

Osječani su bili smješteni u skupinu s kasnijim finalistima, gdje su ostavili dobar dojam, te su upisali jednu pobjedu. Prvu utakmicu protiv vršnjaka iz Kragujevca učenici Nedjeljka Matić i Dubravka Blaževića izgubili su nakon izjednačene završnice (32:35), a potom su bili bolji od Vardara (32:18). Prejak je bio slovenski predstavnik Helios (33:52), koji je kasnije u finalu nadvisio Foku (51:29). Zadrani su osvojili četvrto mjesto, u utakmici za treće bolji je bio Spars (39:44).

Osječani su dobili i priznanje kao najbolja šuterska ekipa na turniru (turnir u tricama), a sa Zadrom su vodili veliku borbu u natjecanju driblinga, gdje su bili drugi. Osim igranja na međunarodnoj sceni, Osječani su uživo gledali finalni ogled juniorskog programa, te osjetili u FAN zoni dah najvećeg klupskog košarkaškog natjecanja u Europi. Veliko iskustvo za 13-godišnjake iz Osijeka N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana