Sport
NENAD BJELICA:

Samo neka bude dobra utakmica i pobjeda Dinama
Objavljeno 23. svibnja, 2018.

Nogometaši Dinama imaju veliku želju da Rabuzinovo sunce nakon godinu dana ponovno vrate u svoje vitrine i zaokruže ovu sezonu dvostrukom krunom. Od prije nekoliko dana, na klupu Zagrepčana sjeo je Nenad Bjelica, nakon što je Nikola Jurčević dobio otkaz. Do ovog finala Nenad Bjelica vodio je momčad Dinama samo u jednoj prvenstvenoj utakmici, u posljednjem kolu protiv Intera njegova je momčad upisala pobjedu 3:1. Danas će Osječanin Bjelica prvi put voditi jednu hrvatsku momčad u finalu Kupa. Prošle je godine doveo Lech do finala Kupa Poljske, a tada je poražen od Arke. Sada ima veliku želju osvojiti trofej Kupa, premda nije dugo na klupi Dinama i igrači se još upoznaju s njegovim režimom rada.

- Poznavao sam momčad, odnosno igrače Dinama i prije nego što sam došao u klub. Ovo je malo atipična situacija, a u takvim situacijama nemate mogućnost raditi radikalne promjene, jedino vam preostaje učiniti nešto na psihološkom planu. Probat ćemo odigrati s onom jedanaestoricom za koju smatram da će biti u stanju maksimalno boriti se svih 90 minuta - rekao je Bjelica.

Kako nije imao puno vremena upoznati sve dobre i loše strane vlastitih igrača, tako mu je nedostajalo i vremena da upozna i današnjeg protivnika. Ipak, određenih saznanja ima od prije. Vodeći Lech iz Poznana susretao se s Hajdukom na pripremama u Turskoj.

- Hajduk je ozbiljna momčad s ozbiljnim trenerom. Bio sam s njima zimus na pripremama u Turskoj, jednu smo utakmicu odigrali, a pri tome sam još jednu pogledao. Hajduk je imao jako dobar start u ovom prvenstvu, premda u posljednje vrijeme nisu baš u formi. No, finale Kupa samo je jedna utakmica i mislim da nema neke velike veze tko je u kakvoj formi - dodaje Bjelica.

Vremena za veće pripreme s Dinamom Bjelica nije imao na raspolaganju. Budući da se igra samo jedna utakmica, njegova momčad mora biti na najvišoj razini ako želi osvojiti Kup.

- Završetak je natjecateljske sezone. Puno je utakmica bilo, mislim više od 50, svi su igrači već umorni, pa i nisam inzistirao na nekim jačim pripremama, nego sam samo razgovarao s igračima i pokušao doznati informacije koje meni trebaju. Bitno je samo da utakmica bude dobra i nadam se Dinamovoj pobjedi - zaključio je Bjelica. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku