Sport
IZ PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKE

Izdali posebne upute za navijače
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Kako bi sve na odigravanju finalne utakmice Kupa Hrvatske u srijedu u Vinkovcima teklo bez velikih problema i neželjenih situacija, u sklopu pripreme za tu utakmicu Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava vukovarsko-srijemska izdala je priopćenje za medije u kojemu se navodi nekoliko segmenata kojih bi se posjetitelji stadiona Cibalije trebali pridržavati. Tako su posebne upute izdali vezano za parkiranje za gledatelje koji dolaze izvan Vinkovaca, zatim su podsjetili na postupak oko prodaje ulaznica, a podsjetili su sve gledatelje da se pridržavaju svih odredbi te apeliraju na fair i korektno navijanje, bez rasističkog i diskriminacijskog skandiranja prije, u vrijeme i nakon utakmice. Iz priopćenja smo izvukli najvažnije upute za navijače.

Regulacija prometa i parkiranje

- Na dan odigravanja utakmice bit će provedena posebna sigurnosna regulacija prometa na prilazu stadionu, a vezano za dolazak osobnih automobila u Vinkovce i posebna regulacija parkiranja.

- Navijači GNK-a Dinamo parkirat će svoja vozila na parkiralištu u Ulici H. V. Hrvatinića između prodajnih centara BONUS – OPEL na državnoj cesti D55 (ulaz u Vinkovce iz smjera Županje) te će biti prevezeni i poslije utakmice vraćeni autobusima gradskog prijevoza do stadiona NK-a Cibalia.

- Navijači HNK-a Hajduk parkirat će svoja vozila na parkiralištu uz teniske terene s južne strane stadiona NK-a Cibalia.

- Ostali gledatelji i navijači parkirat će vozila na parkiralištu u Ulici J. Matasovića, na prostoru kod HAK-a koji je na udaljenosti oko 300 metara od stadiona.

- Na parkirališnim prostorima stadiona NK-a Cibalia bit će zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta, osim za akreditirana vozila.

- Svi organizirani autobusi s parkirališnim propusnicama bit će propušteni do stadiona te će nakon iskrcaja biti upućeni na parkirališta do završetka utakmice.

Prodaja ulaznica

- Prodaju ulaznica organizirali su GNK Dinamo iz Zagreba, HNK Hajduk iz Splita i HNK Cibalia iz Vinkovaca, a prodaja je zaključena do ponedjeljka, 21. svibnja 2018.

- Na dan održavanja utakmice neće biti prodaje ulaznica, niti je predviđena prodaja ili zamjena ulaznica na stadionu NK-a Cibalia.

- Ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeću osobnu ispravu.

Pravila ponašanja

- Pozivamo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih uz Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakon o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

- Do 15.30 sati potrebno je donijeti velike transparente koji će se tada pregledati, a transparenti će se moći postaviti do 16.30 sati, bit će omogućeno postavljanje transparenata na ogradu stadiona.

- Kišobrani, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara neće se moći unijeti na stadion. Nije moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2 x 1 metar, odnosno transparenata neprimjerenog sadržaja.

- Policija će sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima vršiti video i fotosnimanje uže zone i samog prostora stadiona.

- Uporaba pirotehnike nije dopuštena.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike