Novosti
SUSRET ČELNIKA KOALICIJSKIH STRANAKA

Podrška partnera za Tolušića i Horvata
Objavljeno 22. svibnja, 2018.

Premijer Andrej Plenković ima podršku koalicijskih partnera za nova kadrovska rješenja u Vladi, rekao je u utorak novinarima predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ispred Banskih dvora u kojima je premijer koalicijskim partnerima predstavio kandidate za potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Tomislava Tolušića i Darka Hovata.

Na sastanku koji je trajao oko pola sata i na kojemu nisu viđeni Milorad Pupovac (SDSS) i Radimir Čačić (Reformisti), govorilo se, kaže Kosor, samo o novim kadrovskim rješenjima i temama vezanim uz rad Hrvatskog sabora, ne i o spornim susretima koji se spominju u aferi “Hotmail”. “Nije bilo govora o spornim susretima, spotovima”, rekao je Kosor, napominjući kako su objašnjenja o tome dana u ponedjeljak na “presici HDZ-a”.

“Vidjet ćemo, dokazi za to ne postoje”, uzvratio je na upit bi li se, ako se utvrdi da je pozvao odvjetnika Šavorića da izradi lex Agrokor, premijer trebao povući?

“Koliko smo čuli premijera, on i Šavorić se ne poznaju, premijer kaže da nema njegov broj telefona, da ga on nije pozvao, nego su ga pozvali iz radne skupine”, naveo je Kosor. “Vidimo da su sve o toj radnoj skupini znali tadašnji HDZ-ovi partneri iz Mosta, što bi rekli - istina je voda duboka”, izjavio je. Upitan kolika je odgovornost Mosta, uzvraća kako tu ima “niz nesretnih i nespretnih okolnosti” koje se nisu trebale dogoditi te kako je HSLS uvjeren da je premijer u svemu čist. “Ono u što je HSLS uvjeren jest to da je prvi čovjek Vlade čistih ruku, da nije sudjelovao ni u čemu što ima neke veze s korupcijom, i to je ta prijelomna točka, a da je bilo nespretnosti, da su se neke stvari radile krivo, da nije trebalo komunicirati preko privatnih mailova - to je svima jasno”, istaknuo je predsjednik HSLS-a.

“Prema onome što sam čuo sve je pod kontrolom”, kratko je rekao novinarima potpredsjednik Sabora Furio Radin. H

Možda ste propustili...